יום המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות צוין ב-1.12 כשעל פי הנתונים חיים בישראל כמיליון וחצי תושבים עם מוגבלויות. בעיר מודיעין מכבים רעות מטופלות כ-1100 משפחות ע"י צוות "צרכים מיוחדים" באגף השירותים החברתיים בעירייה.
בפילוח מדויק יותר, מטפל הצוות המקצועי בכ- 650 ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי, כ- 180 ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית וכ- 310 ילדים ובוגרים עם נכויות, תסמונות ומוגבלויות חושיות ונוספות, המוכרות ע"י מינהל מוגבלויות במשרד הרווחה והביטחון החברתי.
העיקרון המניע הוא להתאים מענה לצרכי האדם לפי גילו, תפקודו וצרכיו, וזאת בהתאם לסל שירותים מגוון ברמה יומית (מסגרות יום) וברמת דיור חוץ ביתי בעיקר לבוגרים, כולל הוסטלים ודיור בקהילה.
במשך השנים פיתח האגף מעונות יום לגיל הרך, מסגרות יום ארוך לאחר שעות בית ספר, וממשיך לפתח מועדוניות ומועדונים לפי גילאים ותפקודים, תעסוקה מותאמת בתים ודירות בקהילה.
השנה הוכפל מספר המשתתפים במועדוניות ומגיע לכמאה ילדים. מערך הדיור העצמאי בתוך העיר לאנשים עם צרכים מיוחדים הורחב גם הוא וכיום מונה 24 דירות בעיר, בהן 119 דיירים.
בנוסף, נפתח "בית לחיים" בעיר אשר מאכלס 24 דיירים על הרצף האוטיסטי ונותן מענה דיור ותעסוקה ברמה הגבוהה ביותר שיש. כמו כן, נפתח מרכז יום רב נכותי לבוגרים בתוך העיר שמאפשר לעשרות בוגרים ליהנות ממסגרת שיקומית וחברתית ראשונה בתוך העיר.
השנה, התקיימו גם מספר פרויקטים ייחודיים לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים. "פרויקט דוד ילין" להכשרת בוגרים עם צרכים מיוחדים לתפקידים בעולם החינוך בתקנים מלאים, מתוך הבנה כי הראייה את ילדי הגנים לצד הלב וההכשרה שקיבלו היא הטובה ביותר.
"סוכני השינוי החברתיים" – קבוצת סוכני השינוי של מודיעין מורכבת מתושבים שינסו להוביל שינויים חברתיים ועשייה עירונית. פרויקט מרגש נוסף הוא תכנית ליווי חווייתית, מעצימה ומרגשת המנוהלת ע"י עמותת כנפי רוח להכשרת צעירים עם צרכים מיוחדים לאירועי בר מצווה בהתאמה לילד, סגנון אופי, צרכים ומשפחתו. בסיום ההכשרה נערכת לחתני בר המצווה חגיגה מרגשת, הכוללת טקס הנחת תפילין ועלייה לתורה.
בתוך צוות הצרכים המיוחדים באגף, פועל "מרכז למשפחה" אשר תפקידו להשלים את השרות שנותנים העובדים הסוציאליים הישירים של המשפחות לכל בני המשפחה כמכלול, לבצע הסברה לקהילה, לספק למשפחות פעילויות פנאי והפוגה, מידע, הכוונה, הכלה ושיתוף עם בני משפחה נוספים המתמודדים עם מצבי חיים דומים.
ציון יום המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות בעיר מתפרש על פני חודש של פעילויות שרובן מתמקדות בתושבים והמשפחות המיוחדות הגרות בעיר, כשבמקביל ישנן פעילויות פתוחות לקהל הרחב והסברה להעלאת המודעות לנושא.
פתיחתו של החודש צוינה באופן סימבולי עם הארתו של בניין העירייה לעיר בצבע סגול המסמל יום זה בכל העולם, כאשר השנה הצטרפו גם עשרות תושבים אשר נרשמו לקבלת נורות סגולות מהעירייה איתם האירו בבתיהם.
בדומה לשנה שעברה, עורך האגף לשירותים חברתיים, במסגרת ה"מרכז למשפחה" מספר פעילויות, בהן, פרויקט "שוויון בסלון" במסגרתו אנשים בוגרים עם מוגבלות שגרים בדיור בקהילה מספרים את סיפורם האישי ועונים על שאלות. מדובר באירועים אינטימיים בהם כמות מעטה של אורחים אשר משמשים בהמשך כשגרירים באוכלוסייה להכלה, העלאת מודעות והכרה. בנוסף, גבאי בתי הכנסת בעיר יעברו הדרכה על הנגשה קהילתית, חברתית ורגשית בכל הקשור למתפללים.
לאורך חודש דצמבר ייהנו המשפחות המיוחדות גם מסיורים במוזיאון מורשת החשמונאים, הצגה על זוג הורים לילדה מיוחדת וסיור עששיות בחי כיף בראשל"צ. כמו כן, תיפתח קבוצת טיפול באמנות לבני נוער, שהם אחים לילדים עם צרכים מיוחדים.
הקהל הרחב יוכל להירשם לשעת סיפור בספרייה ע"ש שכטר לילדים בגילי 7-3. שעת הסיפור תעסוק בילד עם כיסא גלגלים ומטרתה לחנך מגיל צעיר להכלה, סובלנות וחברות. הרישום באתר העירייה – לחצו כאן.
עוד בימים אלה יוצאים באגף במיזם השקת צמידי "פטור מתור" לתושבים מיוחדים הזכאים לכך. מטרת הצמידים לעורר מודעות וסבלנות בקרב התושבים לאנשים מיוחדים שאינם יכולים להמתין בתור כמו כולם. הצמידים הממותגים שיחולקו מהווים למעשה המשך של הקמפיין העירוני הנרחב שיצא בשנה שעברה "כולנו תושווים" לשוויון זכויות בין אנשים עם מוגבלויות לכאלו שלא.
למידע נוסף על צוות צרכים מיוחדים – לחצו כאן
לקראת יום השנה לאירועי הזיכרון לטבח הנורא שקרה בשביעי באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל, הכינה העירייה מפה דיגיטלית עם מיקומי המעלות והמשעולים להנצחת הנופלים