הכי ממחזרת והכי כתומה. בימים אלה מעניק תאגיד מחזור האריזות תמיר, את אות הרשות הממחזרת לשנת 2023, כאשר בקטגוריית הערים הגדולות, ניצבת בראש מדד הרשויות הממחזרות, העיר מודיעין מכבים רעות.
המדד נקבע על פי נתוני איסוף מהפחים הכתומים – כמותיים ואיכותיים, ומחולק כאמור לפי קטגוריות של גודל ואופי הרשויות. בהתאם לנתוני תאגיד תמיר, במודיעין מכבים רעות מוחזרו בשנת 2023 פסולת אריזות במשקל של 556.72 טון, כאשר הממוצע החודשי בעיר עומד על 46.39 טון פסולת אריזות.
כמו כן, על פי נתוני תאגיד תמיר מידי שבוע המשפחה המודיעינית, הממוצעת, ממחזרת קצת יותר מ-0.3 ק"ג אריזות, שזה כאמור הנתון הגבוה ביותר בקרב הערים הגדולות בישראל.
באשר לאיכות הפסולת הממוחזרת, בתאגיד ציינו כי לאורך השנה בוצעו 24 דגימות בפחים, כאשר על פי נתוני הדגימות ממוצע האריזות למחזור בכל דגימה, עומד על כך שככ-80% מפסולת במיכלים הן אריזות. נתון גבוה המעיד על הצלחת המיזם בעיר.
כידוע, בעיר מוצבים כ-200 מיכלי מחזור גדולים ברחובות, וכ-2500 מיכלים כתומים בחדרי האשפה בבניינים. מידע אודות מיקומי מתקני המיחזור ניתן למצוא כאן בקישור.
הישג זה מרשים במיוחד לאור העובדה כי תהליך הצבתם והטמעתם של הפחים הכתומים כחלק מפעילות המיחזור בעיר, החל רק לפני כשנתיים, כפי שכתב מנכ"ל תאגיד תמיר, רני איידלר: "הצבת פחים כתומים בעיר גדולה היא מאתגרת ומורכבת. כעיר שהציבה רק לפני כשנתיים את הפחים הכתומים, ההישג מוערך באופן מיוחד ויוצא דופן".
מדובר בתהליך עמוק ומתמשך בו פועלת מחלקת איכות ותכנון סביבה באגף שפ"ע בעירייה, דורש הסברה מעמיקה לתושבים בכל הגילים, ופרישה של פחי המיחזור הכתומים בכל רחבי העיר. חלק מהסברה זו נעשית באופן ממוקד בבתי הספר.
כך למשל בתקופה זו מועברות פעילויות חינוך בנושא הפחים הכתומים בכל חטיבות הביניים, באופן חווייתי, מעשיר ותחרותי לתלמידים, אשר משמשים כשגרירים להעלאת המודעות לנושא במשפחה ובקרב חבריהם.
יזמים ויזמיות תושבי העיר מוזמנים להשתמש במתחם העבודה השיתופי העירוני ספייס מוד במחיר מוזל משמעותית וזאת כדי ליצר סביבה תומכת וקהילתית שמהווה השראה, נטוורקינג ושיתוף אתגרים של חברות בתחילת דרכן