מודיעין, מכבים-רעות היא אחת מעשר הרשויות הירוקות לשנת 2014. כך הודיעה השבוע ועדת השיפוט של ועדת קלינטק 2014. בחירת הרשויות הירוקות נעשתה על בסיס הפעילות הסביבתית שבוצעה בשנה האחרונה על ידי כל רשות בהתאם למדדים שנקבעו מראש.
השנה הוסיפו חברי הוועדה לשכלול התוצאות גם נתונים אובייקטיביים שנאספו מרשות המים והחשמל, המשרד לאיכות הסביבה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנוגע לצריכת חשמל, מים, וייצור פסולת לנפש. נתונים אלה מהווים אינדיקציה לאפקטיביות הפעולות שננקטות על ידי הרשויות המקומיות ומיקמו את מודיעין, מכבים-רעות בראש רשימת הישובים שהשתתפו.
בין יתר המדדים ששימשו את הוועדה בתהליך השפיטה היו מדדים של התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי חממה, כאשר העירייה הציגה את פעילותה הרבה לקראת קבלת תג הסביבה.
מחזור והפרדת פסולת, תחום בו העיר נחשבת לאחת המובילות בארץ כאשר מיזם ההפרדה במקור הנעשה בקרב יותר מ-60% מבתי האב, הוא מיזם בעל מורכבות גדולה אשר כולל התמודדויות שאינם ברי השוואה לפעילות סביבתית אחרת.
מיזם זה חולל מהפכה של ממש בתחום התפיסתי של תושבי העיר, ובדרישה מהתושב לפעולה יומיומית של הפרדת אשפה. כמו כן, במסגרת חוק האריזות העיר חתומה עם תאגיד ת.מ.י.ר על חילוץ אריזות מהזרם היבש במסגרת החוק וכן יש בעיר את כל פתרונות המיחזור הקיימים בארץ לרבות זכוכית ופסולת אלקטרונית.
בתחום החינוך הסביבתי, במרבית בתי הספר בעיר יש תכניות חינוך סביבתי הפועלות לאורך כל שנת הלימודים הכוללות טיפוח גינה אקולוגית, סיורים בטבע העירוני ותוכניות בנושא טבע עירוני, לימוד בנושא פסולת, לימוד על חשיבות הצמצום במשאבי אנרגיה ומים. עוד צוין כי בעיר פועלת חווה אקולוגית מהגדולות בארץ, "חווה ואדם" החווה מקיימת שלל פעילויות לטובת הציבור כאשר העירייה תומכת בפעילותה, לרבות פעילויות של בתי הספר, חלקן בשטח החווה וחלקן על ידי עובדי החווה האקולוגית ובשטחי מוסדות החינוך השונים ובהם גנים ובתי ספר יסודיים ועל יסודיים.
מודיעין מכבים רעות, שאין יותר מתאימה ממנה לחגוג בגדול את חג החנוכה כ''עיר החשמונאים'', מציעה עשרות אירועים ופעילויות במהלך ימי החג. חלקם ללא עלות או בתשלום סמלי