תגבור פינוי הפחים הכתומים בעיר

03/11/2022 ט' חשון תשפ"ג

בשורות טובות לממחזרים. החל מהשבוע יתוגבר פינוי הפסולת מהפחים הכתומים לפעם בשבוע בחדרי האשפה בשכונות העיר.

על פי נתוני מחלקת איכות ותכנון סביבה באגף שפ"ע, ישנה מגמת עלייה מחודש ינואר 2022 ועד היום, כאשר בחודש ספטמבר האחרון פונו 42.1 טון פסולת למחזור מהפחים הכתומים. תגבור פינוי פחים אלו, כך מקווים בעירייה ובתאגיד המחזור תמיר, אף יגדיל עוד יותר את כמות המחזור.

ביום ראשון יפונו הפחים הכתומים משכונת הפרחים, ביום שני משכונת כרמים, ביום שלישי משכונת אבני חן, ביום רביעי משכונת המגינים והנביאים, ביום חמישי משכונת הנחלים וביום שישי משכונת משואה.

הפחים הכתומים הפרושים בכל רחבי העיר ומונים 2,346 מיכלים בחדרי האשפה בבניינים, 15 מיכלים בנפח גדול של 1,100 ליטר ברחובות ו-190 מיכלים מונפים בנפח של 2.5 קוב.

במקביל לתגבור החשוב של פינויים, פועלת העירייה בהסברה מתמשכת לתושבים באשר לאופן המחזור ומזכירה כי לפחים אלו יש לזרוק אריזות משלל סוגים – פלסטיק (אריזות מזון, מוצרי ניקיון וטיפוח, שקיות פלסטיק), מתכת (תרסיסים וקופסאות שימורים), קרטוני משקה (חלב, מיץ).

בעירייה מדגישים כי האריזות צריכות להיזרק לפחים הכתומים ללא תכולתן, שכן זה פוגם בתהליך המחזור.

כל מה שרציתם לדעת על מיחזור בפחים הכתומים – לחצו כאן

פחים כתומים במודיעין מכבים רעותפחים כתומים במודיעין מכבים רעות