עדכוני העירייה בחירום

14/05/2023 כ"ג אייר תשפ"ג

עדכון עירייה יום חמישי 11.5.23

בעקבות ההסלמה הביטחונית הנמשכת, קיים ראש העיר הערכת מצב עם פיקוד העורף וגורמי המקצוע והוחלט כי הלימודים יתקיימו כסדרם, ויתקיימו פעילויות במרחב הציבורי, רק אם יש מרחב מוגן באיזור במרחק של דקה וחצי מרגע האזעקה.

התלמידים וצוותי החינוך יתרגלו בשעות הבוקר כניסה למרחבים מוגנים וירועננו הנחיות פיקוד העורף.

נדגיש, כי המקלטים הציבוריים במכבים וברעות פתוחים ליתר ביטחון.
בנוסף, הוחלט כי מירוץ הלילה שאמור היה להתקיים היום, חמישי 11.5.23, יידחה למועד 15.6.23. הודעות נשלחו לנרשמי המירוץ. כמו כן, הופעתו של אבי סינגולדה שתוכננה גם כן היום ברעות, תדחה.

כידוע, עירנו נחשבת לאחת מן הערים הבטוחות בישראל, כאשר המקלטים הציבוריים נבדקים בכל עת והם ערוכים לקליטת התושבים, בעת הצורך.

שימו לב:

• מודיעין מכבים רעות שייכת לנפת איילון

• האזעקות מחולקות אצלנו לפי שלושה איזורי התרעה: מודיעין מכבים רעות, מודיעין ליגד ומודיעין ישפרו.

• שימו לב, מומלץ לשהות ליד מרחב מוגן.

• זמן כניסה למרחב המוגן - בתוך 90 שניות (דקה וחצי) מרגע הישמע האזעקה.

מהו מרחב מוגן?

• בבית: ממ"ד או מקלט

• בחוץ: חדר מדרגות בקומה אמצעית בבניין או חניון תת קרקעי

• מרכז מסחרי: ודאו מראש היכן נמצא המרחב המוגן

• ברכב: צאו מהרכב מיד והתרחקו ממנו. שכבו על הקרקע וכסו את הראש עם הידיים.

• יש לשהות במרחב המוגן 10 דקות.
    שימו לב: הצופרים הציבוריים מיועדים בעיקר למי ששוהה מחוץ לבית בשעת האזעקה. לכן חשוב להוריד את האפליקציה של פיקוד העורף באמצעות האפליקציה ניתן לקבל בצורה מיטבית את החיווי של האזעקה.

עדכון מצב בטחוני.jpg בפנים