חדש: מתחמי כושר בטבע

23/05/2023 ג' סיון תשפ"ג

בימים אלה הסתיימו העבודות להקמת ושדרוג מתחמי כושר בטבע ברחבי העיר. מדובר בחמישה מתחמים בשכונות, בהם ממתקני כושר חדשים ומקצועיים שמותאמים ע"פ התקן, לנוער החל מגיל 14, משרתים בצבא וכמובן מבוגרים וחלק ניכר בהם הוקם בעקבות פניות תושבים. בעירייה מדגישים כי השטחים נוצלו עד תום על מנת לשלב בהם כמה שיותר מתקני כושר.

ברחוב עמק דותן בצמוד למרכז המסחרי מרלז, נחנכים שני אתרי כושר בטבע חדשים אשר מחליפים את ארגזי החול שהיו במקום, לאתר לאימונים פונקציונליים עם מתקני מקבילים, מתח המותאם לרצועות TRX וסולם הליכת ידיים.

אתר חדש נוסף שהתחדש במתקני כושר נמצא בעמק החולה מול בית 75 אשר הפך לאתר כושר פונקציונלי לעבודה של התנגדות משקל גוף הכולל מתח המותאם לרצועות TRX ומקבילים. האתר נמצא בסמוך לשביל הליכה מרכזי בעמק החולה, ומהווה השלמה ספורטיבית מהנה עבור התושבים.

בנוסף בוצעו שדרוגים משמעותיים במספר אתרים בעיר. הראשון בחורשת הנופלים ברחוב עמק האלה. באתר מתקני כושר פונקציונלי המותאמים לכל חלקי הגוף (ידיים, רגליים, בטן, גב) וכן, סיבולת לב ריאה עם מתקנים של מיטת כפיפות בטן, מתח ומקבילים.
ברחוב עמק דותן מול בית ספר "אופק" שודרג גם כן המתחם לאתר מקצועי עם מתקנים לעבודה על כל חלקי הגוף כולל סיבולת לב ריאה ומתקן קיקבוקס חדש. שדרוג נוסף בוצע ברחוב ניסן פינת הלוח העברי, שדרוג משמעותי לאתר הכושר הוותיק והגדול ביותר בשכונת כרמים. באתר, מגוון מתקני כושר קלאסיים לעבודת גוף רחבה, סיבולת לב ריאה, התנגדות משקל גוף, מתחם אימון קבוצתי בינוני ומתקן פונקציונלי גדול.

העבודות בוצעו על ידי מחלקת הבטיחות באגף מבני ציבור בעירייה במסגרת תוכנית עבודה, שהורחבה בשנתיים האחרונות כתוצאה מתקופת הקורונה ובכלל מפיתוח סגנונות כושר של STREET WORKOUT וטירוף "נינג'ה ישראל".

בשנתיים האחרונות, הותקנו מתקני כושר פונקציונליים רבים המשדרגים את הפארקים ומזמנים נוער לפני צבא, צעירים ומבוגרים להתאמן באופן חופשי באוויר הפתוח.

מתקנים פונקציונליים מפוזרים ברחבי העיר, בין היתר, בפארק הדגים, יאיר פרג - עמק החולה, עמק זבולון מול הבריכה העירונית ומול בית 24, מספר מתקנים בפארק ענבה, ערבי נחל מול ברנקו וייס, עמק איילון מול בית 1 ועוד. זאת לצד מתקנים חדשים שמותקנים גם בבתי הספר התיכונים למען בני הנוער.

חדר כושר בטבע ברחוב עמק דותןחדר כושר בטבע ברחוב עמק דותן