שבוע היערכות לחירום

01/06/2023 י"ב סיון תשפ"ג

זו השנה השלישית שבה עורך אגף ביטחון וחירום בעירייה שבוע מיוחד להיערכות ומוכנות בחירום עבור תושבים, בעלי עסקים, ועדי בתים, אוכלוסיות ייעודיות, תנועות נוער ועוד. במסגרת השבוע יתקיים גם אירוע השיא של ערב ההוקרה לכוחות וההצלה הפועלים בעיר ברחבת היכל התרבות.

לדברי שמוליק כהן, ראש אגף הביטחון והחירום: "מטרת השבוע היא הגברת המודעות של הציבור הרחב למצבי חירום שונים, מתן כלים מעשיים ורתימת הציבור בתכנית עירונית אותה אנו משיקים בימים אלה לגיוס מתנדבים בעלי כישורים והסמכות שונות להגברת החוסן של העיר במצבי חירום."

השבוע מתחיל ביום ראשון הקרוב, 28.5.23 בהדרכות מוכנות לשעת חירום לאוכלוסיות ייעודיות – אזרחים ותיקים במועדון אלמוגן 34 והדרכות במרכזים מסחריים לבעלי עסקים.

ביום שני 29.5.23 יימשכו ההדרכות במרכזים המסחריים ובשעה 18:00 תתקיים הרצאה לתושבים בנושא מוכנות לשעת חירום ומתן עזרה ראשונה. ההרצאה תתקיים במרכז הרב תחומי, כאשר יש צורך ברישום מראש דרך מחלקת תרבות הדיור.

ביום רביעי 31.5.23 ימשיכו ההדרכות לאזרחים ותיקים, הפעם במועדון מפג"ש בעמק בית שאן 7.

ביום שלישי 6.6.23 יתקיים אירוע השיא של ערב ההוקרה לכוחות הביטחון וההצלה הפועלים בעיר משעה 17:00 עד 20:00. האירוע יתקיים ברחבת היכל התרבות ויכלול הפנינג שמח ומרשים לכל המשפחה עם הופעה של "מפרץ ההרפתקאות" ומיצגים והדרכות של כל כוחות החירום וההצלה הפועלים בעיר לטובת התושבים.

בין היתר יתקיימו מספר פעולות לרבות תצוגה של כלב משטרה וחבלן משטרתי, הדרכות עזרה ראשונה, כיבוי אש, חילוץ מרכב ודוכן של פיקוד העורף שיסביר לילדים איך להתכונן לשעת חירום. בנוסף, יוקם דוכן לגיוס מתנדבים לשעת חירום שיהיו במצבת כוח האדם של העירייה ויעברו השתלמויות והכשרות מתאימות. ניתן להירשם בטופס באתר העירייה

היכנסו לוח האירועים של שבוע היערכות ומוכנות בחירום

שבוע היערכות לחירוםשבוע היערכות לחירום