הנצחת משה ספקטור ז''ל

24/05/2023 ד' סיון תשפ"ג

ביום חמישי 18.5.23, התקיים טקס הכרזת שם היכל התרבות מודיעין על שמו של ראש עיריית מודיעין מכבים רעות לשעבר, משה ספקטור ז"ל, אשר הלך לעולמו בגיל 90 ב-20.4.23. באירוע לקחו חלק בני משפחתו של משה ספקטור, דרורה, אשתו, שי ואורית ילדיו, הנכדות והנכדים ראש העיר וחברי מועצת העיר בעבר ובהווה, ותושבות ותושבי העיר מוקירי זכרו.

האירוע נפתח בטקס חשיפת הלוט של שלט ההיכל הנושא את שמו של ספקטור ולאחר מכן התכנסו כולם בהיכל עצמו למסכת שירים, קטעי ריקוד והספדים לזכרו של מי שהיה ראש העיר בין השנים 2003 ו-2008.

כזכור, מועצת העירייה אישרה פה אחד את המלצתה של ועדת ההנצחה העירונית, לאחר דיון שנערך בוועדה באשר לדרך שבה ראוי להנציח את פועלו ומורשתו של ספקטור ז"ל אשר הותיר חותם ציבורי מרשים לתכנונה והתפתחותה של העיר המאוחדת מודיעין מכבים רעות.

בנימוקים להחלטה הודגשה הדאגה והקידום לחיי התרבות בהם היווה ספקטור ז"ל גורם חשוב ומשמעותי לקידומם ולהתפתחותם וכן שההנצחה של היכל התרבות משתלבת היטב עם המתחם בו התקבלה בעבר ההחלטה להנציח את שמו של ראש העיר לשעבר משה שכטר ז"ל, בבניין הספרייה העירונית הנמצא בסמוך.

היכל התרבות על שם ספקטור ז"ל. צילום: ליאור מזרחיהיכל התרבות על שם ספקטור ז"ל. צילום: ליאור מזרחי