קיץ מודיעיני בפארק ענבה

01/06/2023 י"ב סיון תשפ"ג

במהלך הקיץ הקרוב יהווה פארק ענבה האתר המרכזי של אירועי הקיץ העירוניים. על מנת לאפשר לתושבי העיר ליהנות מהאירועים של העירייה מחד ולשמור על בטיחותם מאידך, תוגבל הכניסה לאירועים לתושבי העיר בלבד, כאשר בימים בהם יתקיימו האירועים הפארק ייפתח רק לשעות האירוע.

בימים בהם לא מתקיימים אירועים, הפארק יהיה פתוח לכלל הציבור, כאשר בימי חול הפארק ייסגר משעה 22:00 ועד לשעה 5:00. ובימי שישי ושבת הפארק ייסגר מהשעה 21:00 ועד השעה 5:00.

הכניסה לאירועי הקיץ בפארק תהיה באמצעות הצגת אישור רישום כתושב באתר העירייה (או כל תעודה רשמית המעידה על מקום מגורים).
העירייה תגביר את האכיפה בכל ימות השבוע לרבות בסופי השבוע.

מדיניות אירועי קיץ בפארק ענבה

העירייה ומינהלת אופק החליטו על קיום פיילוט במסגרתו, החל מתחילת חודש יוני יערכו אירועי הקיץ בפארק ענבה לטובת תושבי העיר בלבד. זאת במטרה לאפשר הנאה מרבית מהאירועים הגדולים והמושקעים במסגרת תכנית הקיץ העירונית, תוך שמירה על כלל צרכי הבטיחות הנובעים מעומס רב ומתוך דאגה לשלום הציבור המבקרים בפארק.

כידוע, פארק ענבה פתוח לכלל הציבור הרחב והכניסה אליו ללא תשלום לאורך כל השנה ולכל המבקרים בו, מהעיר ומחוצה לה. יחד עם זאת, כחלק מההיערכות לאירועי הקיץ בפארק, עשתה מינהלת אופק, האמונה על תפעול הפארק, בדיקה מעמיקה ממנה עולה כי לאור הגידול הרב באוכלוסיית העיר בשנים האחרונות ומבקרי הפארק, עלתה הפופולאריות של הפארק בימי הקיץ, ומספר המבקרים בו מגיעה לכדי תפוסה מרבית.

בעקבות כך, נוצר קושי תפעולי ובטיחותי ניכר בהתמודדות עם עומס המבקרים שכן עלויות התחזוקה של הפארק בימי חופשת הקיץ גדלות באופן משמעותי הדבר שגורם לפגיעה רבה בתשתיות הפארק, כדוגמת תחזוקת מתקנים וצפיפות הפוגעת בחוויית המבקרים בפארק, עד כדי חשש לשלום הציבור.

בהתאם לכך, ובהתאם לניסיון העבר וההתמודדות עם עומס המבקרים בתקופת חופשת הקיץ בפארק ענבה, בחנה העירייה בשיתוף עם מנהלת אופק, את שאלת תפעול הפארק ושמירה על בטחון הציבור הפוקד אותו בתקופה זו, תוך שקילת פתרון שיאזן בין אפשרות פתיחת הפארק לכלל הציבור החפץ בכך, לבין המגבלה הקיימת בפארק מבחינה תפעולית ובטיחותית וזאת לצד הגברת פעילות הפיקוח העירוני במקום ברבות השיטור העירוני וסיירת הביטחון העירונית.

על כן הוחלט כי באירועים עירוניים ספציפיים, המתקיימים בפארק ענבה במהלך חופשת הקיץ, תוגבל הכניסה לתושבי העיר לאותם הימים בלבד ולשעות ספציפיות, בלבד. כך שבימים בהם יתקיים אירוע בפארק ענבה, הפארק ייסגר לכלל הציבור החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד לשעת האירוע. כחצי שעה לאחר תום האירוע ייסגר הפארק עד לשעה 05:00 בבוקר.

יש לציין כי במהלך הקיץ בימים בהם אין אירועים עירוניים בדומה לנעשה עד כה, פארק ענבה יהיה פתוח מהשעה 5:00 עד 22:00. כאשר משעה 22:00 עד 5:00 בבוקר ייסגר הפארק למבקרים. בימי שישי ושבת, בהם אין אירועים עירוניים, הפארק יהיה פתוח לכניסת מבקרים מהשעה 5:00 ועד לשעה 21:00.

העירייה ומינהלת אופק יפרסמו בימים הקרובים את ההנחיות החדשות באתר העירייה, בכלי התקשורת המקומיים וכן, יוצב שילוט מתאים בסביבת הפארק.

כבר בימים אלה נערכת העירייה להתקנת שערים בכניסות לפארק, אשר יווסתו את כניסת התושבים. כך ששערי הכניסה והיציאה המרכזיים יהיו בכניסה הראשית לפארק ענבה (הכניסה הדרומית) והכניסה הצפונית (הסמוכה למסעדת "קפית").

הכניסה לאירועי הקיץ בפארק תהיה באמצעות הצגת אישור רישום כתושב באתר העירייה שמתבצע באופן מקוון ונוח בכתובת: https://did.li/4EUNf. כמו כן ניתן יהיה להיכנס גם באמצעות הצגת תעודה רשמית המעידה על מקום המגורים.

ילדים עד גיל 12 יכולים להיכנס עם ההורים בלי להירשם.

קייץ מודיעיני