פיתוח גבעת ברפיליה

01/06/2023 י"ב סיון תשפ"ג

ביום חמישי 11.5.23 התחילו העבודות לפיתוח והנגשת גבעת ברפיליה בעיר. העבודות מתבצעות עי" החכ"ל במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים והעירייה, בתקציב של חמישה מיליון שקלים.

העבודות כוללות הקמת שביל נגיש סובב גבעה באורך של כ-800 מטרים המוסדר בשבילים קיימים בגבעה ובאישור רשות העתיקות וכן, שביל יותר אתגרי לראש הגבעה, אשר משתמש "בשבילי עיזים" קיימים, ללא הנגשה.

מדובר בבשורה חשובה עבור העיר אשר מקדמת ומשקיעה בשנים האחרונות בתכניות לפיתוח, שימור והנגשת אתרי טבע עירוני שמקיימים ממשק מוצלח בין טבע לעיר.

כך למשל, גבעת התיתורה המשודרגת, הפארק הארכיאולוגי בגבעת א-שון בשכונת מורשת שייפתח בקרוב, תוכנית אב לתיירות עירונית, ובראייה צופה פני עתיד – השמירה על שטחיהם הירוקים של הגבעות הדרומיות כחלק מתוכנית המתאר הכוללנית לשנים הבאות.

גבעת ברפיליה סמוכה לשכונת המגורים אבני חן ומורשת ונושקת לאזור התעסוקה ולוואדי ענבה. פיתוחה של הגבעה כפארק הפתוח לציבור תושבי העיר ומבקרים, ייצר פעילויות ויהווה חוליה נוספת בשרשרת אתרי הטבע והמורשת בעיר.

סביב הגבעה מספר אתרים בעלי עניין, כך למשל, גת גדולה שהוסבה למערת קבורה, בוואדי מדרום לגבעה שני עצי ענק –שיזף וחרוב, על מדרון הגבעה בוסתן גדול יפהפה ומוצל בעצים רבים ומצפון לגבעה, מערת קבורה נוספת חצובה. לאחרונה גם ביצעה רשות העתיקות סקר מיקף במימון העירייה אשר ממצאיו הארכיאולוגיים מעניינים מאוד, ותכנון הגבעה ייעשה על בסיסו.

גבעת ברפיליהגבעת ברפיליה