מרכז איסוף ציוד וריהוט

21/11/2023 ח' כסלו תשפ"ד

זמן קצר לאחר תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר, זיהו בעירייה את הצורך לדאוג למערך ששם לנגד עיניו את ההתאקלמות והליווי למשפחות המפונות או המתפנות שהגיעו לעיר, מעוטף עזה והדרום ומגבול הצפון.

אחד מן הצעדים שנעשו, כללו הקמה מהירה של מרכז לציוד וריהוט עבור המשפחות, בעקבות הפניות הרבות שהתקבלו בשטח בחמ"ל המשפחות המפונות. כך שלצד הסיוע הנרחב במציאת דירות מתאימות עבור המשפחות, עלה הצורך החשוב לדאוג לתכולתן ולציוד עבור המשפחות, ובכך להעניק כמה שיותר תחושה של בית בתקופה המורכבת הזו.

המרכז הוקם תחילה בבית הספר "חופים" ובהמשך עבר למשכנו הקבוע ברחוב בנימין 51, והוא כולל ציוד מגוון החל ממקררים, מיקרוגלים, ריהוט לסלון, עגלות תינוקות וציוד לתינוקות, כלי בית, מצעים ועוד. כל אלה נתרמים לאורך ימי הלחימה על ידי תושבי העיר, שמוכיחים התגייסות מרשימה למען המשפחות.

המרכז מופעל על ידי אגף חברה, נוער וצעירים יחד עם מתנדבים רבים תושבי העיר שמסייעים בשינוע, סבלות וסחיבה, וכן בני נוער מתנדבים שמסייעים במיון ובאריזות של הציוד.

15 דירות ריקות בהן גרות משפחות מפונות רוהטו לגמרי בזכות מרכז זה, בנוסף כמובן לדאגה היומיומית לצרכי המשפחות הזקוקות לציוד נקודתי.

מהעירייה נמסר כי למרכז ניתן להגיע רק בתיאום מראש, דרך חמ"ל משפחות מפונות – 052-4269263.

מרכז איסוף ציוד למשפחות מפונותמרכז איסוף ציוד למשפחות מפונות