מרוץ מודיעין יוצא לדרך

07/04/2024 כ"ח אדר ב תשפ"ד

יותר מ-8,000 רצים רצות, 5 מסלולי ריצה תחרותיים ועממיים ואירוע ספורטיבי גדול אחד. ביום שישי 5.4.24 ייצא לדרך מרוץ מודיעין שיוקדש השנה לזכר הנופלים, הנרצחים, והחטופים שעדיין מוחזקים בשבי. שימו לב לשינויים בהסדרי התנועה.

הרץ המבוגר ביותר שנרשם למרוץ הוא רץ בן 92 שצפוי לרוץ במרוץ במקצה ה-5 ק״מ. הרץ הצעיר ביותר שנרשם הוא ילד בן 3 אשר נרשם למקצה האפרוחים.

רוב הרצים במרוץ, כ-82% הם תושבי העיר כאשר 18% הנוספים מגיעים מיושבי הסביבה ויש גם אורחים שמגיעים מישובים מרוחקים יותר כמו חדרה, קריית גת, ראש העין ועוד. הרץ שמגיע מהישוב המרוחק ביותר מגיע מהעיר אילת. חלק מהאורחים שיגיעו למרוץ עם חברים או בני משפחות של משפחות העיר שאיבדו את יקיריהם במלחמת חרבות ברזל שהוזמנו ולרוץ יחד לזכר יקיריהם.

בעירייה עדכנו השבוע כי המרוץ יתקיים במתכונת החדשה, כפי שתוכננה להתקיים בשנת 2023, טרם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, כאשר בין היתר צומצמו באופן משמעותי החסימות בעיר, במטרה להקל על ההגעה של המשתתפים במרוץ ועל תושבי העיר, שאינם משתתפים במרוץ.

עוד עדכנו בעירייה כי ביום המרוץ, החל משעות הבוקר המוקדמות ועד לסיום האירוע, יחולו שינויים בהסדרי התנועה ברחובות שסובבים את ציר המרוץ. בין היתר ייחסמו לתנועת כלי רכב הרחובות עמק דותן, עמק יזרעאל, דרך פרופ' יאיר פרג, שדרות מנחם בגין (צפון) מכיכר השוטר ועד כיכר לאה אמנו, אשר ייסגרו וייפתחו בהתאם להתקדמות הרצים. מידע מפורט אודות השינויים הצפויים בהסדרי התנועה והתחבורה הציבורית ניתן למצוא באתר העירייה.

מרוץ מודיעין . צילום:חורחה נובומינסקימרוץ מודיעין . צילום:חורחה נובומינסקי