נעים בסופ''ש – שאלות ותשובות

27/12/2021 כ"ג טבת תשפ"ב

מערך ההסעות "נעים בסופ"ש" מנגיש לתושבי מודיעין מכבים רעות באופן אפקטיבי תחבורה חינמית בסופי שבוע ללא צורך בשימוש ברכב פרטי, ומשלים את התחבורה הציבורית שפועלת בימי חול.

האם קיימות הגבלות כלשהן בשל נגיף הקורונה?
בשל נגיף הקורונה, יתאפשר להעלות לאוטובוס בהתאם לנהלי משרד הבריאות. כמו כן, לא תותר עלייה לאוטובוס ללא מסכת פה-אף. הנחיות הנסיעה יעודכנו מעת לעת בהתאם לנהלי משרד הבריאות. השימוש בשירות אסור לחולי קורונה, המחויבים בבידוד.

לא התחסנתי, האם מותר לי להשתמש בשירות?
העלייה לאוטובוס מותרת לכולם, למחוסנים וללא מחוסנים, בכפוף לשמירה על הנחיות התו הסגול (עטיית מסיכה, שמירה על מרחק ושמירה על כללי היגיינה) ובהתאם לנהלי משרד הבריאות, שיעודכנו מעת לעת. השימוש בשירות אסור לתושבים חולי קורונה, המחויבים בבידוד.

כמה עולה נסיעה?
הנסיעה בקווי נעים בסופ"ש הינה בחינם.

באיזה שעות פועל קו 712 מודיעין – תל אביב?

• ימי שישי: כל שעתיים יוצא אוטובוס גם ממודיעין לתל אביב וגם מתל אביב למודיעין: 18:00 , 20:00 , 22:00 , 00:00 + אוטובוס אחד מתל אביב למודיעין בשעה 02:00

• ימי שבת: כל שעתיים (בערך) יוצא אוטובוס גם ממודיעין לתל אביב וגם מתל אביב למודיעין: 10:00, 12:00, 14:30 + אוטובוס אחרון גם ממודיעין וגם מתל אביב - 17:00
    מכיוון שייתכנו לעיתים שינויים בשעות היציאה של האוטובוסים, מומלץ להתעדכן באפליקציות התחבורה אוטובוס קרוב ו- moovit.

לאן האוטובוסים מגיעים?
    מידע על מסלולי הקווים ועל התחנות ניתן למצוא באתר זה או באפליקציות התחבורה אוטובוס קרוב ו- moovit.

איך אדע על איזה קו עליי לעלות? ואם אין לי קו ישיר, מה עליי לעשות?
    מערכת הקווים של נעים בסופ"ש תוכננה כך שתעבור בעיקר בצירים הראשיים ובסמוך למקומות הבילוי והפנאי המרכזיים. גם אם לא קיים אוטובוס ישיר, ניתן לעבור בין כל קווי השירות בחופשיות. לתכנון מסלול הנסיעה ניתן להיעזר באפליקציות התחבורה אוטובוס קרוב ו- moovit.

מתי האוטובוס יגיע לתחנה?
    זמני ההגעה לתחנה יכולים להשתנות בעקבות עומסי תנועה, עצירה בתחנות ועומס נוסעים. מומלץ להתעדכן באפליקציות התחבורה אוטובוס קרוב ו- moovit.

האוטובוס לא עצר בתחנה, מה עליי לעשות?
    אנו עושים מאמצים שמצבים כאלה לא יקרו, אבל אם בכל זאת זה קרה, אפשר לפנות אלינו באמצעות טופס המשוב שבאתר זה , או באמצעות היחידה לפניות הציבור ולעדכן אותנו מתי, איפה ובאיזה קו זה קרה ואנו נעשה מאמצים לוודא שמקרים כאלה לא יחזרו.

נהג האוטובוס נהג בצורה מסוכנת, למי עליי לדווח?
    במקרה של אוטובוס שנהג בצורה מסוכנת יש לדווח למוקד 106 של העיריות השותפות או ליחידה לפניות הציבור.

למה מסכי המידע האלקטרוניים בתחנות לא מציגים מתי הקווים מגיעים?
    מסכי המידע האלקטרוניים בתחנות שייכים ומופעלים על ידי משרד התחבורה ולא ניתן לקבל בהם מידע על קווי נעים בסופ"ש, אשר מופעלים על ידי העיריות.

איך אפשר לזהות את התחנות שבהן האוטובוס עוצר?
    כדי להקל על הזיהוי, התחנות משולטות במדבקות עם מספרי הקווים שעוצרים בהן. כמו כן, ניתן לאתר את התחנות באפליקציות התחבורה אוטובוס קרוב ו- moovit.

איך אפשר לזהות את האוטובוסים?
    האוטובוסים של השירות ממותגים באמצעות שילוט של נעים בסופ"ש, הכולל את מספר הקו וכן באמצעות מסך לד מואר עם מספר הקו.

האם מותר לעלות לאוטובוס עם אוכל / שתייה?
    לא תתאפשר עלייה עם מזון או אלכוהול. מים מותר.

האם מותר לעלות לאוטובוס עם חיות מחמד?
    תתאפשר עלייה של נוסעים עם חיות מחמד. כלבים יש לקשור באמצעות רצועה ומחסום פה.

האם ניתן לעלות לאוטובוס עם עגלת תינוק או קורקינט?
    ניתן להכניס עגלת תינוק או קורקינט / אופניים לתא המטען של האוטובוס אם זה מתאפשר מבחינת גודל המטען והמקום הזמין.

איבדתי או שכחתי משהו באוטובוס, מה עליי לעשות?
    אם אבד או נשכח חפץ באוטובוס, יש ליצור קשר עם המוקד הטלפוני של השירות, שמספרו: 03-9676000.

האם השירות מונגש?
    נוסע בעל מוגבלות, המעוניין להשתמש בשירות, יוכל לעשות זאת בתיאום מראש מול המוקד הטלפוני, שמספרו: 03-9676000.

למה האוטובוסים לא מגיעים לעיר שלי?
    השירות פועל כיום (ינואר 2022) בגבעתיים, מודיעין מכבים רעות, קריית אונו, רמת שרון, שוהם ותל-אביב-יפו. כל רשות שתביע רצון תוכל להצטרף לשירות.

למה האוטובוסים לא עוברים ליד הבית שלי?
    מערכת הקווים של נעים בסופ"ש תוכננה כך שהיא תעבור בעיקר בצירים הראשיים, ותצמצם כניסה לתוך רחובות פנימיים בשכונות. בנוסף, במטרה למנוע פגיעה במוניות השירות, קווי נעים בסופ"ש אינם עוברים באזורי הנסיעה של מוניות השירות.
    האוטובוסים לא עוברים ליד הבית שלי, למי ניתן לפנות?
    פניות בנושא זה ניתן לשלוח ליחידה לפניות הציבור.

האם אקבל בסופ"ש דוח על חניה בשטח תחנות האוטובוס?
    החניה הינה בהתאם לתימרור במקום.

איך אפשר לפנות אליכם?
    במהלך שעות הפעילות של השירות בסופ"ש, ניתן לפנות למוקד הטלפוני, שמספרו: 03-9676000. בשאר הזמן ניתן לפנות באמצעות טופס המשוב שבאתר או באמצעות מוקד שירות 106 של העיריות השותפות.

נעים בסופ''שנעים בסופ''ש