בית לקהילה הגאה

08/06/2022 ט' סיון תשפ"ב

בית לקהילה הגאה

ביום ראשון 29.5.22, נחנך בהתרגשות רבה הבית לקהילה הגאה בעיר, בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס, מחזיק תיק הקהילה הגאה, שחר מי און, אגף חברה נוער וצעירים, נציגי עירייה ופעילים בקהילה.

הבית, הממוקם ברחוב נחל הירקון 15, הינו הבית הראשון מסוגו שהוקם במודיעין מכבים רעות בשיתוף עם המשרד לשוויון חברתי ואותו תוביל, אפרת וואשדי רכזת הקהילה הגאה בעיר באגף חברה נוער וצעירים, יחד עם פעילים מהקהילה, אשר יצרו ביחד חזון, תכנים ורעיונות, כנסים, ימי עיון, הכשרות ועוד.

הבית לקהילה הגאה הינו נדבך חשוב בפעילות למען הקהילה הגאה בעיר ובפעילות העירייה למען הקהילה. הוא ישמש מקום בטוח לחינוך, שוויון, סובלנות וקבלה ויתווסף לסל המענים העירוניים שמעניקה העירייה בשיתוף עם האגף לשירותים חברתיים אשר יעניק בבית החדש טיפולים של עובד סוציאלי למען הקהילה, השירות הפסיכולוגי החינוכי, מערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית לצד מענים נוספים של קופות החולים ועוד.

עתה עומלים על אירועי הגאווה לציון יום הגאווה הבינלאומי שחל בחודש יוני. בין היתר צפויה להיות שעת סיפור בדראג בבית הגאה ב-21.6, ב-29.6 מפגש בנושא ספרות להט"בית לנוער בבית הגאה, אירוע גאווה עירוני ב-30.6 ברחבת הירידים בקניון עזריאלי ועוד.

עמוד הבית של הקהילה הגאה בעיר – כאן בקישור
ליצירת קשר לגבי פעילויות בבית הגאה יש לכתוב מייל

שחר מי און, מחזיק תיק הקהילה הגאה: "התרגשות גדולה! אחרי הרבה זמן, אמונה ונחישות, חנכנו את הבית הגאה. סוף סוף יש בית אמיתי לקהילה הגאה במודיעין. במרכז נקיים פעילויות, סדנאות לפי קבוצות גיל ואירועים, אך גם תמיכה ופעילויות לנוער. תודה לראש העיר ולאגף חברה, נוער וצעירים. יחד ניצוק תכנים לכלל הקהלים. מוזמנים לבקר".

חנוכת בית לקהילה הגאהחנוכת בית לקהילה הגאה