עיריית מודיעין מכבים רעות דורגה במקום השני אחרי עיריית תל אביב, במדד השירות הדיגיטלי לתושב. כך עולה מתוצאות מחקר חדש של חברת דלויט, שנערך לאחרונה בשיתוף עם סטודנטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה ופורסם בערוץ 2, שבדק את אתרי האינטרנט של יותר מ-250 רשויות מקומיות בישראל.
מחקר זה העלה על סדר היום את "המדד הדיגיטלוקאלי", מדד יחיד מסוגו בישראל הבוחן את היצע השירותים האינטרנטיים, שמספקות הרשויות המקומיות לתושב ולעסק. על פי חברת "דלויט" המדד מתעדכן כל שנה, על פי הצרכים של התושב, כאשר סטודנטים מהמחלקה לפוליטיקה וממשל מדדו את האתרים השונים והשוו את היצע השירותים ולפי הצרכים והפערים המרכזיים שנבחנו.
בין הנושאים אשר נבדקו במהלך המחקר נבחנו אתרי הרשויות המקומיות והשירותים הדיגיטליים המוצעים לתושב בהם תשלום ארנונה, בקשת תו חניה או שירותים לעסקים בעיר. כמו כן, נבחנו אספקטים שונים של חיבור הרשות לציבור - דרך רמת הנגישות של האתר, פעילות העירייה מול התושבים באמצעות דף הפייסבוק העירוני, השירותים הניתנים לתושב באמצעות האפליקציה של הרשות המקומית ועוד.
נציין כי בשנים האחרונות נעשו פעולות רבות לשיפור השירותים הדיגיטליים והפיכת מודיעין מכבים רעות לעיר חכמה במתן עשרות שירותים לתושב דרך המחשב והטלפון הנייד ובהנגשת השירות הדיגיטלי לתושב.
בין השאר ישנן לא מעט פעולות בסיסיות הניתנות לביצוע דרך אתר העירייה, או האפליקציה העירונית, אותם מתפעלת מחלקת המיחשוב העירונית בהובלת מוטי מזרחי ובכך מאפשרות לתושב שירות מכל מקום בעולם.
בין שלל הפעולות שניתן לעשות בשירותים הדיגיטליים של העירייה אפשר למצוא את תהליך הרישום למוסדות חינוך ובמקרה שלא מרוצים מהרישום, ניתן גם לערער עליו באמצעות האתר, פנייה למוקד העירוני 106, תשלומים שונים כגון ארנונה, דוחות, חיסונים ועוד, רישום ל"בית הספר של החופש הגדול", קבלת מידע הנדסי וכמובן גם פנייה ישירה לנבחרי הציבור ופקידי העירייה. שירות נוסף שהוחל רק לאחרונה הינו הנפקת "תו חנייה" לשירות זה, שהחל לפני כשלושה שבועות בלבד, כבר נרשמו יותר מ-3,000 תושבים.
גם אתרי החברות העירוניות נבדקו במחקר זה וגם הן ענו על הדרישות המחמירות. בין השאר באתר עמותת סחלבים ניתן להירשם לצהרונים, לחוגים ולשלל הפעילויות שהעמותה מציעה ובאתר היכל התרבות ניתן בנקל לבחור הצגה ולקנות באמצעות האתר כרטיסים. גם חברת "מי מודיעין" נותנת דגש על הנגשת השירותים הדיגיטליים כאשר התאגיד מאפשר לתושבים לבצע מעקב עצמאי יומיומי אחרי קריאת צריכות המים שלהם וקבלת התרעות על צריכת מים כשהבית ריק.
כמו כן ניתן דרך אתר האינטרנט ליצור קשר מקוון עם התאגיד, לדווח על תקלות, לשנות פרטים אישיים, לבקש חשבונית במייל, להוריד טפסים לתושבים ולקבלנים העובדים בעיר, וכמובן, לשלם את חשבון המים (גם באפליקציית צלם שלם).
נזכיר כי לפני כשנה הושקה האפליקציה העירונית המאפשרת לכ-10,000 התושבים, שכבר הורידו אותה, לקבל מידע רב באמצעות הטלפון החכם שברשותם, האפליקציה, המתעדכנת באופן יומי, מאפשרת לתושב לדעת על כל התהליכים הנעשים בעיר וכן להגיש מסמכים שונים דוגמת בקשה לתווי חנייה, רכישת כרטיסים להצגות, הדרכה לאתרי הטבע בעיר וסביבתה וכן מידע על התחבורה הציבורית וזמני הפעילות שלה.
כלי נוסף אותו מפעילה העירייה הוא דף הפייסבוק העירוני המונה כ-37 אלף חברים. באמצעות דף זה מקבלים התושבים מידע על פעילויות העירייה כאשר לצד זה מהווה הדף עוד אמצעי לתקשורת ישירה מול התושבים, כאשר מידי יום ישנן עשרות פניות של תושבים לדף הפייסבוק של העירייה, הן בפניות פומביות והן בפניות פרטיות במגוון תחומים. פניות אלה מקבלות מענה מהיר וישיר.
ראש העיר, חיים ביבס: "כעיר צעירה ומתפתחת, אנו גאים להוביל את השירות הדיגיטלי המתקדם לתושב והפיכת מודיעין מכבים רעות ל"עיר חכמה". משאבים רבים ועבודה מאומצת מושקעים בשנים האחרונות לשיפור השירות הדיגיטלי לתושבים ואין ספק, ששירות זה יהפוך למצרך מבוקש, מהיר ונגיש יותר ויותר, ככל שיחלוף הזמן. אנו נמשיך לעשות את המירב לשיפור השירות כדי לספק את השירותים הטובים ביותר על ידי הנגשת המידע לתושב."
חברת המועצה, ורד גל בחרי יו"ר ועדת היגוי למחשוב: "עם התקדמות הטכנולוגיה במתן שירותים גם המגזר הציבורי נדרש להתאים את מתן שירותיו לעולם הטכנולוגי החדש, עולם של שירות מהיר וזמין רוב הזמן. עיריית מודיעין מכבים רעות המובילה בתחומים רבים מקדמת את נושא השירותים הדיגיטליים המאפשרים מתן שירות יעיל וזמין לתושב. כפי שהסקר הציג רוב השירותים הדיגיטליים האפשריים כבר זמינים לתושבי העיר. אני מברכת על תוצאות הסקר המדגיש את העשייה הרבה גם בתחום השירותים הדיגיטליים למען התושבים."
מינהל שפ''ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי