עוברים לכתום - בקרוב, תושבי מודיעין מכבים רעות יתחילו למחזר פסולת אריזות בפחים הכתומים. לאחרונה, חתמה העירייה על הסכם עם תאגיד ת.מ.י.ר שבמסגרתו תצטרף לרשימת הערים בהן מתקיימת הפרדת אריזות בבתי התושבים, כבר במהלך שנת 2020.
כידוע, חוק האריזות מטיל, בין היתר, על יצרנים ויבואנים את האחריות למחזר פסולת אריזות של המוצרים הארוזים או אריזות השירות. לצורך כך, הוקם תאגיד ת.מ.י.ר, הפועל מול הרשויות המקומיות לאיסוף האריזות והבאתם למיחזור ולא להטמנה מזיקה לסביבה.
בזמן הקרוב יחל אגף שפ"ע בפינוי הפחים החומים מחדרי האשפה כאשר בהמשך יוצבו במקומם כמו גם במרכזי המיחזור השונים ברחבי העיר הפחים הכתומים.
ההליך ילווה בהסברה, חינוך ופרסום לתושב, הן במערכת החינוך והן במדיה העירונית. עד השלמת ההליך, תושלך הפסולת כולה לפח הירוק ותועבר כפי שנעשה גם כיום, לאתר חירייה בו נעשה מיון הפסולת בשיטת ה-RDF, הממיינת בצורה יעילה אשפה עירונית מעורבת, לרבות פסולת אורגנית, ומייצרת ממנה דלק מוצק לתעשיית המלט.
מפעל ה- RDF, שהוא החלוץ בישראל ומהגדולים בעולם, מוביל למעשה מהפכה בכל הקשור להתייחסות לפסולת כמשאב בישראל.
במפעל זה, מתבצע מיון הפסולת ללא מגע יד-אדם, תוך שימוש בטכנולוגיה מכאנית ואופטית, כאשר מוצרים ברי מיחזור (נייר, קרטון, מתכות) ומרכיבים אורגניים - מופרדים ונשלחים למפעלים משלימים, השארית היבשה (בעיקר פלסטיק לסוגיו, עץ, וטקסטיל) – ממוינת, נגרסת ונשלחת כדלק חלופי למפעל 'נשר' ברמלה, שהוא אחד מצרכני האנרגיה הגדולים במדינת ישראל. דלק זה נקרא RDF והוא מחליף את הדלק שמקורו בנפט.
בתום תהליך המיון מועברת הפסולת לפי סוגיה ליעדים השונים - הפסולת ברת-המיחזור (4%-6%) נמכרת למפעלי המיחזור השונים ברחבי הארץ. הפסולת האורגנית (20%-30%) מועברת למפעלי קומפוסטציה. הפסולת היבשה שנותרה (25%-30%) מועברת למגרסות, שם נקצצת לחלקיקים הומוגניים בקוטר 15-25 מ"מ ומועברת במשאיות ייעודיות למפעל 'נשר' ברמלה.
בעירייה מציינים כי בהתאם לשינוי זה וכחלק מתהליך הכנסת הפחים הכתומים, (שמועצת העיר אישרה בישיבת המועצה האחרונה תקציב לרכישתם), מתייתר השימוש בפח החום. עוד נמסר כי הליך הצבת הפחים הכתומים צפוי להסתיים בתוך כתשעה חודשים.
חברת המועצה, מחזיקת תיק איכות הסביבה, הילה בן אליעזר: "אחת המטרות שלנו לשנה הקרובה היא לפעול באופן נמרץ לעידוד הפחתת הצריכה הביתית וזאת מתוך הבנה שהגורם המרכזי לפגיעה במשאבי הטבע שלנו הוא הצריכה העודפת שהפכה לכל כך שגורה בעידן שלנו.
יחד עם זאת, באותה נשימה אנחנו קוראים לתושבים לעשות שימוש חוזר בכל המוצרים שכבר נרכשו, ובכלל זאת באריזות. האריזות השונות מהוות כ- 50% מנפח הפסולת הביתית. לפיכך, הכנסת הפחים הכתומים שמיועדים למיחזור אריזות היא קפיצת מדרגה ותרומה משמעותית של תושבי העיר לשמירה על הסביבה. אני סמוכה ובטוחה כי גם בתחום זה, כמו בדברים רבים אחרים, העיר מודיעין מכבים רעות ותושביה יהווה דוגמה טובה לעיר ממחזרת וירוקה."
משרד הפנים אישר את הקמתו של רובע ייחודי לסטודנטים וצעירים בעיר - פרויקט מהפכני שיצא למכרז. הרובע יכלול דירות בגדלים שונים להשכרה, חללי עבודה ואזורים משותפים