סקר עירוני למוכנות לשעת חירום

26/04/2021 י"ד אייר תשפ"א

עיריית מודיעין מכבים רעות בשיתוף פעולה עם פיקוד העורף, מתחילה היום, יום שני את שבוע חירום עירוני, שצפוי לכלול פעילות בנושא מוכנות האוכלוסייה למצבי קיצון כמו רעידות אדמה, מתקפת טילים, מזג אוויר קיצוני, הפסקת חשמל ממושכת, התפשטות שריפה וכיוצא בזה.

על מנת להתאים את תכני הפעילות לתושבים במסגרת שבוע חירום עירוני, היחידה לתכנון אסטרטגי ומחקר בשיתוף פעולה עם אגף הביטחון ושירותי חירום בעיריית מודיעין מכבים רעות, ערכו סקר משולב לבחינת מצב הערכות והחוסן של תושבי העיר בשעת חירום עליו הגיבו כ-3,000 תושבים.

מן הסקר עולים נתונים מעודדים ביחס לערים אחרות, לפיהם לרשות 95% מן התושבים יש ממ"ד או מקלט, למעט במכבים ורעות עם שיעור נמוך יותר. כמו כן, רוב גדול מהתושבים מחזיק בידע חיוני כיצד להתמודד בעת התפשטות אפידמיה, דבר שלמדנו על בשרנו בשנה החולפת, וכן כיצד לפעול במקרה של התרעה על מתקפת טילים.

יחד עם זאת, מחצית מהתושבים שענו על הסקר אינם יודעים כיצד להתמודד במקרי רעידות אדמה, הפסקת חשמל ממושכת ואירועים ביטחוניים, לרבות בני גיל 21-13 שהצביעו כי אינם יודעים כיצד לתפקד במקרי חירום שכאלה. נתון נוסף חשוב מלמד כי רוב התושבים זקוקים לריענון הדרכות באשר למתן עזרה ראשונה. יש לציין כי אגף ביטחון וחירום מציע לתושבים הדרכות שכאלה ללא עלות בימים שבשגרה ואין ספק, כי משבר הקורונה קטע זאת.

באשר להיערכות התושבים למקרי חירום, נראה כי כרבע מהתושבים ערכו פעולות הכנה כמו למשל, שיחות עם בני הבית כיצד לנהוג בעת אזעקה, הכנת המרחב המוגן ועוד. בנוסף, מרבית התושבים מצויידים בבתים בפנסי תאורת חירום, אינטרנט או רדיו, תרופות וציוד עזרה ראשונה. יחד עם זאת, רוב התושבים לא מחזיקים במזון ומים לשעת חירום, סוללות גיבוי לניידים או מטענים.

ומה בדבר החוסן הקהילתי? מן הסקר עולה באופן מוחלט כי התושבים חשים ביטחון במקום מגוריהם ויש להם אמון בקהילה שתדע להתגייס בזמן אמת במצבי חירום. כ-16% מהתושבים אף לוקחים כבר חלק בארגוני התנדבות שונים, שמהווים תשתית ארגונית למצבי חירום. במקביל, בעקבות הסקר הצטרפו עשרות תושבים למערך ההתנדבות בחירום העירוני, וניכר כי המעורבות הקהילתית בעיר גבוהה. באשר לאמון ברשויות, נראה כי בדומה לסקר שנערך על משבר הקורונה, התושבים מביעים אמון רב ברשות המקומית שזוכה ל-85.4% שתדע לתפקד בשעת חירום. בנוסף התושבים מביעים אמון גבוה בפיקוד העורף – 90.4% מהתושבים ציינו כי הם סומכים על פיקוד העורף והצבא, אך פחות סומכים על תפקודם של משרדי הממשלה בעת חירום.

ד"ר אופיר לנג, מנהל היחידה לתכנון אסטרטגי ומחקר הבהיר כי ניתוח נתוני הסקר נערך על בסיס ההשתתפות אנונימית של התושבים. שמם של התושבים אינו מוזן לשום מערכת ולא יעשה כל שימוש בתשובות, מעבר למטרות מחקריות בלבד, במטרה לספק את הנתונים למקבלי ההחלטות לצורך למידת הנתונים ותרגומם הלכה למעשה.

חיים ביבס, ראש העיר: "אחד מן הדברים החשובים ביותר בצליחת אירוע חירום הוא תחושת החוסן, ומן הסקר עולה באופן ברור כי התושבים חשים חוסן קהילתי חזק, רוצים להיות מעורבים חברתית ומביעים אמון בתפקודה של העירייה. מתוך הנתונים אנו למדים גם על הדברים אותם יש להעמיק ולדייק בהכנת התושבים שלנו למצבי חירום שונים. אנו בהחלט נרחיב את הפעילות וההסברה היכן שנדרש בהובלת אגף הביטחון והחירום שלנו ופיקוד העורף ואני מזמין את התושבים לקחת חלק פעיל בשבוע החירום העירוני."

חבר המועצה, ברוך בוחניק, מחזיק האסטרטגיה: "עוד סקר מבית היוצר של היחידה האסטרטגית בנושא חירום מוכיח שוב ושוב את המשמעות של שיתוף ציבור כאשר כ3,000 תושבים הגיבו לסקר בתוך ימים מועטים. נמשיך לפעול בשותפות עם הציבור לטובת עיר איכותית יותר."

שבוע החירום העירוני בהובלת אגף ביטחון ושירותי חירום יחד עם פיקוד העורף יערך בין התאריכים – 26-28.4.2021. בשבוע זה יתקיימו פעילויות מגוונות שיכללו בין היתר הרצאות בנושא מוכנות לשעת חירום של אלוף פיקוד העורף, הפנינג של כוחות החירום וההצלה בעיר (מותנה באישור בהתאם למגבלות משרד הבריאות), תצוגות תכלית של מערכי העירייה בחירום והכרת אמצעים, משחק "המירוץ למליון" והכרת נקודות מידע ניידות בשכונות בחירום, ועוד.

לכל הפעילויות היכנסו ללוח האירועים

העיר מודיעין מכבים רעותהעיר מודיעין מכבים רעות

תוכנית קיץ רחבה לבני הנוער בעיר

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

העירייה מציגה: מרחבי פנאי בטוחים, פעילות לילה, נוכחות חינוכית מוגברת ושיתוף פעולה עם ההורים, מערכת החינוך והמשטרה

להמשיך לקרוא

אלפים השתתפו בחגיגות עצמאות ביום ירושלים

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

שתי במות ענק עם הכוכבים הגדולים ביום אחד של חגיגות שכללו את נינט טייב, עברי לידר, נס וסטילה, אליאנה תדהר ולי בירן ואורנה ומשה דץ

להמשיך לקרוא

מחזקים את כיתת הכוננות

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

בימים אלה ניתן מרחיבים את כיתת הכוננות וקוראים לתושבי העיר לבוא ולהתנדב במשימות החשובות לביטחון העיר. המתנדבים עוברים לאורך השנה הכשרות ואימונים כך שיוכלו לתת מענה לכל תרחיש

להמשיך לקרוא

ניקיון העיר לקראת שבועות

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

לקראת חג השבועות: איסוף גזם מרוכז יתקיים ברביעי בכל העיר; בערב החג ובחג עצמו חל איסור מוחלט על הוצאת גזם וגרוטאות.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק החולה דרום

19/05/2026 ג' סיון תשפ"ו

החל מיום ראשון 17.5 יתקיימו עבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום בצד האי זוגי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

תרגיל פתיחת מתקן קליטה לשעת חירום

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

לאחרונה נערך בבית הספר עירוני ב' תרגיל קליטת אוכלוסייה מפונה מעיר אחרת, כחלק מתרחישי החירום השונים להם נערכת העירייה. התרגיל התקיים בהובלת מינהל הביטחון והחירום יחד עם צוותי החינוך והמנהלה של בתי הספר, מחלקת אבטחת מוסדות חינוך, משרד הפנים וגורמים נוספים

להמשיך לקרוא

רצים את העיר

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

כ-7,000 רצות ורצים השתתפו בבוקר ספורטיבי עם מזג אוויר אידיאלי ואווירה חגיגית שכללה חמישה מקצים, בהם מקצה 15 ק''מ חדש

להמשיך לקרוא

הסדרי תנועה באירועי יום ירושלים

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

לרגל מופעי יום העצמאות של נינט טייב, עברי לידר ונס וסטילה שיתקיימו ביום חמישי 14.5, יחולו חסימות כבישים באזור אמפי עמק החולה החל מהשעה 17:00 עד 1:00 בלילה

להמשיך לקרוא

מקרה כלבת נוסף בעיר

12/05/2026 כ"ה אייר תשפ"ו

כלבה עזובה שנמצאה נגועה בכלבת אותרה באזור הר סנה; השירות הווטרינרי מחדד הנחיות לתושבים וקורא לדווח על כל מגע

להמשיך לקרוא

פתיחה מחודשת של פארק ענבה

20/05/2026 ד' סיון תשפ"ו

פארק ענבה נפתח מחדש לציבור עם שבילים, תאורה, מתקני משחק, גינון ותשתיות משודרגות

להמשיך לקרוא

מופעי יום העצמאות שנדחו יתקיימו בערב יום ירושלים

19/05/2026 ג' סיון תשפ"ו

מופעי יום העצמאות שנדחו יתקיימו בערב יום ירושלים, בהשתתפות נינט טייב, עברי לידר, נס וסטילה, אביתר בנאי, דץ ודצה, אליאנה תדהר, לי בירן והכל בשילוב עם הלהקות המקומיות של מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

קנסות על השלכת פסולת בנייה

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו

השיטור העירוני תפס נהגי משאיות וקבלנים אשר השליכו פסולת בנייה בשטח פתוח שאותר בעיר בו נוהגים לשפוך פסולת שלא כדין. בגין העבירות, העבריינים נקנסו ונדרשו לפנות את הפסולת

להמשיך לקרוא

עבודות בשיקוע שדרות החשמונאים

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו

למשך שני לילות, יבוצעו עבודות קרצוף וסלילה של הכביש המשוקע בשדרות החשמונאים. העבודות יתקיימו בימים ראשון ושני 10.5 ו-11.5 ובמהלכן יחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

על קו הזינוק

12/05/2026 כ"ה אייר תשפ"ו

7,000 משתתפות ומשתתפים, מגיל 4 ועד 94, ייקחו חלק במרוץ מודיעין עם חמישה מקצים וחגיגה ספורטיבית לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

מתכננים את מרכז העיר הבא

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

''מנעד אדריכלים'' היא החברה שנבחרה לתכנן, במסגרת שלב ב׳ של העיר, את מתחם העסקים הבא של מודיעין מכבים רעות, מתחם שיחבר בין מרכז העיר, השכונות והפארק הטכנולוגי.

להמשיך לקרוא

הסדרי תנועה מרוץ מודיעין

07/05/2026 כ' אייר תשפ"ו

כ-7,000 רצות ורצים ישתתפו במרוץ מודיעין ביום שישי 8.5. בעקבות המרוץ ולמען בטיחות הרצים, יחולו הסדרי תנועה עם חסימות כבישים. שינויים גם בפעילות התחבורה הציבורית

להמשיך לקרוא

מחזקים את הנפש

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

אגף שירותים חברתיים יצא לדרך עם שלוש תכניות קהילתיות לחיזוק החוסן הנפשי והפיזי, אשר מתמקדות במשפחות מיוחדות דרך צילום, כתיבה ויוגה

להמשיך לקרוא

הנחת אבן פינה לקריית הספורט העירונית

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

הפרויקט הענק יוצא לדרך במרכז עינב, ויכלול כ-6,000 מקומות ישיבה לאוהדי כדורגל וחובבי ספורט, עם חניון של כ-750 מקומות. לצד האצטדיון, יוקם גם היכל ספורט שיארח משחקי ספורט ואירועי תרבות שונים

להמשיך לקרוא

היערכות לקראת חג ל''ג בעומר

29/04/2026 י"ב אייר תשפ"ו

במסגרת היערכות העירייה להדלקת מדורות בחג, תותר הדלקת המדורות ליום אחד 4.5, במתחם שאושר על ידי העירייה

להמשיך לקרוא

כבשים נגד שריפות

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו

מאות כבשים של קק''ל יסייעו, כמו בכל שנה בניכוש עשביה בשטחים הפתוחים בעוטף העיר במטרה למנוע התפרצות שריפות

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד