ערב לקהילה הדתית הלהט''בית

24/05/2023 ד' סיון תשפ"ג

בשבוע שעבר התקיים בבית הגאה הפועל במסגרת אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה מפגש מרתק עם הרב ד"ר בני לאו, בנושא "עמו אנכי – הורים מלווים ילדים מהארון", בו נטלו חלק כ-60 הורים.

הרב ד"ר בני לאו שוחח עם ההורים ברגישות, הזדהות ובאומץ לב, בנושאים המהווים כר למחלוקות ודיונים בקרב הקהילה הדתית והדתית להט"בית. במהלך המפגש, דיבר על הכלה של הילדים והבנה שאנו רוצים בטובתם.
השיח המאפשר שהוביל, העניק להורים רבים כלים ודרכי התייחסות נוספות להתמודדותם עם עצמם ועם סביבתם, שבחלקה מאוד מתקשה להכיל.

המפגש המיוחד הוא חלק מפעילות קבוצת תהילה להורים דתיים (הורים התומכים בהורים שילדיהם יצאו מהארון) שנוסדה השנה בנוסף לקבוצת תהילה הקיימת שפתוחה לכולם.

עוד בשבוע שעבר במסגרת פעילות הבית הגאה בעיר, התקיימו מפגשי הסברה על יום ההבנה לתלמידי כיתה י' בעירוני ב' ע"ש יצחק רבין וכן, הפנינג פתוח למשפחות עם פעילות לילדים, בהפקה של מתנדבי הנוער קפה מודי, הקפה הגאה לנוער בעיר. בנוסף, התקיימה הכשרה ליום ההבנה וחודש הגאווה לרכזי תנועות הנוער, במהלכה עברו סדנה על יצירת מרחבים בטוחים לילדים ונוער.

המפגשים הללו הם חלק מפעילות הבית הגאה לאורך השנה במטרה לתת מענים לכל תתי האוכלוסיות של הקהילה תוך הבנת הרגישות והצרכים הייחודיים. בין היתר, מתקיימות בבית הגאה קבוצות לנוער, צעירים, הורים וגם ניתנים שירותים פרטניים של טיפול ע"י עו"ס להט"ב, הכשרות לצוותים והרצאות פתוחות לקהל.

הכשרת רכזי תנועות בבית הגאההכשרת רכזי תנועות בבית הגאה