חזקות ביחד

25/01/2024 ט"ו שבט תשפ"ד

הרשות לביטחון קהילתי באגף חברה נוער וצעירים בעירייה, מובילה פרויקט ייחודי בשיתוף מינהל החינוך, אשר נקרא "חזקות ביחד". פרויקט ליצירת שיח משותף ומעצים ומתן כלים להגנה עצמית, לאימהות ובנות מכיתות ו' בבתי הספר היסודיים בעיר.

הפרויקט מהווה הזדמנות חווייתית ומהנה לקבלת כלים פשוטים ויעילים להתמודדות עם מצבי סיכון, להצבת גבולות בריאים, לחיזוק האסרטיביות והביטחון העצמי וחיזוק התקשורת בין האם לבת.

הפרויקט מועבר בימים אלו בשני בתי ספר בעיר – אלונים ואופק, באמצעות עמותת "אל הלב" לאורך שלושה מפגשים. העמותה פועלת למניעת אלימות מינית, רגשית ופיזית באמצעות תכניות חינוכיות של הגנה עצמית ואומנויות לחימה.

מחקרים מצביעים על כך שמחצית מהילדים במדינת ישראל, סובלים מאלימות או פגיעה כלשהי – רגשית, פיזית או מינית. לנתונים קשים אלה מתווספת מציאות של סביבה חברתית רגישה ומבלבלת בגיל ההתבגרות, וכוחן של הרשתות החברתיות בחיי היומיום.

בתמונות – פרויקט "חזקות ביחד" בבתי הספר אופק ואלונים.

פרויקט חזקות ביחד