השבוע נערכה בגג האדום סדנת מחזור וחידוש ("מחדוש") אופנה רב גילית. הסדנא הועברה על ידי עמותת "מעגלי סול" - מיזם קהילתי סביבתי בעל אימפקט כלכלי המטפל בפסולת טקסטיל באמצעות שת״פ עם אוכלוסיות שונות ומעלה למודעות את החשיבות שבאופנה מקיימת ומיחדוש.

בסדנה, יוזמת אגף חברה, נוער וצעירים, השתתפו בני נוער בגילי 17-12, צעירות ואזרחיות ותיקות. המשתתפים והמשתתפות למדו להכין שקיות חימום ותיקים מבגדים ישנים ולסרוג סריגת אצבעות בחוטי טריקו. רוב התוצרים היו מבוססי קשירה והדבקה ולא דרשו מיומנויות תפירה.

המיזם משותף לנוער ולצעירים כחלק מיוזמה כוללת ושיתוף פעולה עם חנות הביגודית המתחדשת של ויצ"ו ומיתוג שלה כמשאב יד שניה רלוונטי לטווח הגילאים של נוער וצעירים. הביגודית, מוקדשת לבגדי יד שניה וכל הכנסותיה מוקדשות לתמיכה בנשים וילדים.

הביגודית פועלת חמישה ימים בשבוע, מופעלת על ידי בני נוער מתנדבים בימים שני ורביעי גם בשעות הערב ובקרוב תחנוך פינה חדשה שתוקדש כולה לבגדי אירועים ונשף לנוער וצעירים בעלות נמוכה.

סדנה למחזור בגדיםסדנה למחזור בגדים