רוטרי -אומנות בבטיחות בדרכים

07/04/2024 כ"ח אדר ב תשפ"ד

חברי מועדון רוטרי מודיעין מקיימים, זו השנה התשיעית, תחרות ציור בנושא "בטיחות בדרכים", על מנת להעלות למודעות נושא חשוב זה, באמונה שככל שנעמיק את המודעות לנושא זהירות בדרכים, בגיל צעיר, כך נציל יותר חיים ונצמצם את כמות הנפגעים, בשאיפה לאפס.

השנה לקחו חלק בתחרות בתי ספר יסודיים: אופק, אלונים, ארץ מולדת, דורות, היובל, חוט השני, יזמ"ה, מעוז המכבים, משואת נריה, עידנים, עמית ורעים. לאחר קיום תחרות פנימית, נשלחו מכל בית ספר ציורים לתחרות העירונית.

במקום הראשון זכה הציור של שי ארבל מיטב תלמידי כתה ה', מבי"ס יזמ"ה. במקום השני זכה הציור של אסתר ארונוב, תלמידת כיתה ה', מבי"ס דורות ובמקום השלישי זכה ציור שצויר על ידי נועם דקל, תלמיד כיתה ה' מבי"ס אופק.

בטקס סיום התחרות, אשר התקיים בסחלבים, השתתפו אור גרינפלד – סגן ראש העירייה ומחזיק תיק תחבורה ובטיחות בדרכים, אפרת אליהו - הממונה המחוזית לזהירות בדרכים, נגישות ואורח חיים בטוח משרד החינוך - מחוז ירושלים, לטם גל – מנהלת אגף שירות בעיריית מודיעין מכבים רעות, צוותי החינוך בבתי הספר, חברי רוטרי, הורי הילדים וכמובן הילדים אשר ציוריהם עלו לתחרות העירונית.

את הטקס כיבדו בנוכחותם בני משפחתה של עינת זמיר ז"ל. אחותה, עידית אבו, אף נשאה נאום מרגש, שהדגיש את הכאב והחוסר למשפחה, שאיבדה קרובת משפחה צעירה, אם לילדים, וגם הזמן אינו מרפא.

עפ"י נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מתחילת השנה נהרגו בכבישים 91 אנשים שזאת עליה של 5% ביחס לשנת 2023 באותה תקופה ב-84 תאונות קטלניות שזאת עליה של 17% ביחס לשנת 2023 - מספר בלתי נתפס.

הזוכה במקום הראשוןהזוכה במקום הראשון