בני נוער מתעדים של שורדי שואה

06/07/2022 ז' תמוז תשפ"ב

במודיעין מכבים רעות גרים כאלף שורדי שואה ומתוך הבנה שתיעוד סיפוריהם ילך ויתמעט בשנים הקרובות לדורות הבאים, יזם האגף לשירותים חברתיים בעירייה יחד עם אתר "מצעד הגבורה" ובני נוער מתנדבים, פרויקט עירוני מרגש במיוחד.

הרעיון מאחורי הפרויקט הוא לאפשר לשורדי השואה להעלות את הסיפור האישי שלהם, בעיקר מנקודת מבט של ניצחון וגבורה, סיפורי הצלחה והישגים שצמחו למרות ועל אף הקושי והזוועות הבלתי ניתנות לתפיסה.

בפרויקט לוקחים חלק חשוב 13 בני נוער מתנועת "בני עקיבא" ושישה בני נוער נוספים ממד"א, אשר נפגשו ביום שלישי 28.6.22 בדיור המוגן עזריאלי פאלאס עם שורדי השואה וראיינו אותם.

התוצרים הסופיים של הפרויקט יהיו הצגת הסיפורים האישיים בחוברת מודפסת שתוענק פיזית לשורדי השואה וכן חוברת דיגיטלית עירונית שתוצג באתר העירייה ובאמצעים הדיגיטליים העומדים לרשותה ובאתר מצעד הגבורה.

בנוסף, יוצגו סרטונים של שורדי השואה באתר מצעד הגבורה אשר מעצימים אותם ויופצו במהלך יום הזיכרון לשואה ולגבורה, תוך הכוונה לדורות הבאים בני הנוער שיצפו בהם.

החוויה הייתה משמעותית לשני הצדדים. שורדי השואה שמחו על ההזדמנות לספר את סיפורם, ובני הנוער התרגשו מהזכות לקחת חלק בתיעוד החשוב. באגף השירותים החברתיים ציינו כי הם מקווים שזהו רק שלב ראשון והפרויקט ימשיך עם בני נוער ושורדי שואה נוספים.

עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים: "לזכור ולא לשכוח. לצד חובתנו כרשות לדאגה לצרכי ניצולי השואה בעיר, מוטלת עלינו חובה כעם לתעד ולזכור את מאורעות השואה האיומה. פרויקט התיעוד המשלב בין בני הדור השלישי והרביעי המגיעים בהתנדבות לתעד לבין השורדים הינו מרגש, חשוב ועוצמתי. תודה למתנדבים המדהימים של מד"א ובני עקיבא, לצוות האזרחים הוותיקים באגף לשירותים חברתיים בראשות עו"ס תחיה שרף ולשי שמיר שהגה את הרעיון".

משתתפי תוכנית התיעודמשתתפי תוכנית התיעוד