קבוצת תלמידים מבית הספר אורט עירוני ד' הציגה לאחרונה מיזם פורץ דרך בכנס הסיום הארצי של תכנית TEEN SPIRIT מטעם מטה ההסברה האזרחי.
הקבוצה, הפועלת במסגרת תכנית הכשרת נוער להסברה ישראלית, זכתה להתרשמות עמוקה מחבר השופטים, בזכות המיזם החדשני EMET AI שיצרו.
המיזם זכה לשבחים רבים, על הפיתרון אותו הוא מציע, אשר מבוסס בינה מלאכותית, להתמודדות עם אתגרי ההסברה הישראלית בעידן של דיסאינפורמציה. מדובר באתר המספק מידע מקיף, עדכני ומבוסס עובדות על המזרח התיכון, אשר מציע תשובות מנומקות לכל שאלה.
הפלטפורמה החדשנית משלבת שני אלמנטים מרכזיים: מערכת למידה מתמדת להתמודדות עם סוגיות מורכבות, ומנגנון סימולציה המאפשר להתנסות בניהול ויכוחים מול הבינה המלאכותית המדמה טיעונים נפוצים של מתנגדי ישראל.
בני הנוער פיתחו את המיזם כמענה לצורך הגובר של תומכי ישראל בעולם להחזיק בידע מעודכן ואמין כדי להשיב לטענות מנותקות מהמציאות. דבר שהופך את הכלי לכלי חיוני בזירת ההסברה העכשווית.
אליאב בטיטו, ראש מטה ההסברה האזרחי: "המיזם מייצג בדיוק את הגישה שאנחנו מעודדים בתכנית, שילוב בין חדשנות טכנולוגית לבין אסטרטגיה הסברתית מבוססת עובדות. בעידן של דיסאינפורמציה, הנגשת מידע אמין והקניית כלים להתמודדות עם טיעונים שגויים הם נכסים אסטרטגיים במערכה על דעת הקהל העולמית. בני הנוער הללו לא רק פיתחו כלי מרשים, אלא גם הוכיחו הבנה עמוקה של האתגרים העומדים בפני ישראל בזירה הבינלאומית".
הקבוצה ממשיכה לעבוד על הפיתוח של המיזם והרחבת מאגר המידע, במטרה להפוך אותה לכלי זמין עבור כל מי שמעוניין להגן על ישראל בשיח הבינלאומי.
כנס הסיום הארצי של תכנית TEEN SPIRIT נערך בנוכחותם של כ-700 בני נוער מרחבי הארץ, שורדי השבי עומר ונקרט ודפנה אליקים ובתמיכת נשיא המדינה יצחק הרצוג. התכנית בתמיכת קרן עזריאלי וחברת WEWORK פועלת להכשיר צעירים להתמודדות עם אתגרי ההסברה הישראלית בעולם. התכנית נמשכת 32 שעות הכשרה במסגרתה לומדים התלמידים על הסכסוך הישראלי – פלסטיני, מתנסים ביכולות עבודה שונות כולל בינה מלאכותית וטכנולוגיות מתקדמות, ומציגים מיזם הסברה בסיום התהליך.
ביום חמישי, 19.6.25 החל מהשעה 16:00 מפרסם מינהל החינוך את תשובות השיבוצים למוסדות החינוך לקראת שנת הלימודים תשפ"ו. ניתן לצפות בשיבוצים באופן מקוון באתר העירייה