מתחם חדשנות בעירוני ד'

05/02/2023 י"ד שבט תשפ"ג

השבוע נחנך במעמד מנכ”ל רשת אורט ישראל, צביקה פלג ראש העירייה חיים ביבס, מויש לוי, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך בעיר, נציגי הנהגת היישוב ובכירים ממטה הרשת, מרכז חדשנות ויזמות באורט עירוני ד'.

מרכז החדשנות בבית הספר נבנה, כחלק מהמהפכה שמובילה הרשת בשיתוף העירייה, להטמעת חדשנות פדגוגית וחינוכית, המשלבת טכנולוגיות מתקדמות מהעולם האמיתי בלמידה ובהוראה. זאת מתוך מטרה להפוך את ביה"ס למוסד חדשני המותאם למציאות דינאמית ומשתנה.

מתחם החדשנות ייתן מענה לצרכים ולשאיפות העירוניות, כמו יצירת אופק אקדמי ומקצועי לתלמידים ושפה חינוכית אחידה. במתחם נבנו חללי עבודה ייחודים המאפשרים למידה בסביבה שונה ומותאמת ללומד במאה ה21. המתחם מכיל מעבדות מתקדמות, חללי עבודה ויצירה, שולחנות וכיסאות ייחודים וטכנולוגיה מתקדמת עם מסכים חדשניים בכל כיתה מותאמים לתכני הלימוד החדשניים.

במהלך הטקס המרגש, הציגה מנהלת ביה”ס, צופית חדד, את העשייה הבית ספרית הענפה בדגש על יזמות ומצוינות ערכית ופדגוגית ואמרה כי: “מרכז חדשנות זה הוא נדבך נוסף בעשייה הבית ספרית ברוח היזמות, שבית הספר אורט עירוני ד’ חרט על דגלו”.

תלמידי ביה”ס הציגו בפני האורחים טעימות מהעשייה הבית ספרית ופרויקטים ייחודיים וסיפרו על יוזמות חדשניות לימודיות וחברתיות. לצד הפרויקטים הוצגו גם תוכניות רגשיות וחברתיות. בנוסף לכך הציגה מנהלת בי"ס את התהליך העמוק שעובר הצוות החינוכי בתכנית ORT Future Ready, לצד מיומנויות למידה מודרניות של עבודת צוות, חקר עצמאי, יצירתיות, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ועוד.

התלמידים והצוות החינוכי ריגשו את האורחים במנהיגותם הובלתם ובתצוגת הפרויקטים המרשימה שהפגינו. הם שוחחו עם תלמידים, הלוקחים חלק בפרויקטים חברתיים מטעם העירייה ומטעם אורט והתעניינו בעשייה המבורכת שלהם למען הקהילה העירונית.

מתחם החדשנות באורט עירוני ד'מתחם החדשנות באורט עירוני ד'