מפגש הסברה במורשת

01/02/2023 י' שבט תשפ"ג

כ-200 תושבים חדשים השתתפו ביום רביעי 25.1.23, במפגש הסברה עם הורים , תושבים חדשים בשכונת מורשת. במהלך המפגש הציגה ראש מינהל החינוך בעירייה, בתיה שוכן אורבוך, בפני ההורים את חזון מערכת החינוך, התפיסה הפדגוגית ונתונים מספריים כלליים על שנת הלימודים הנוכחית.

לאחר מכן, התמקד המפגש בהסברה על תכנון מוסדות החינוך בשכונה והתהליכים הנדרשים לרישום התלמידים לשנה"ל תשפ"ד וכן לשנה הנוכחית תשפ"ג לאלו שמתעתדים לעבור לשכונה בחודשים הקרובים של שנה זו.

ראש מינהל החינוך הציגה בפני התושבים את תמונת המצב באשר למוסדות החינוך שנפתחו בשנה זו ואלו שעתידים להיפתח בשנת הלימודים הבאה תשפ"ד. כידוע, השנה נפתחו שישה גני ילדים, בית הספר הצומח הממלכתי "ארץ מולדת" ובית הספר לחינוך מיוחד "צלילים" (בית הספר מתארח השנה במבנה זמני בשכונת אבני חן).

בהתאם לנתוני הרישום תתקבל החלטה לגבי בית הספר היסודי הממ"ד ארץ הצבי וכן לגבי שכבות נוספות בבית הספר היסודי ממלכתי ארץ מולדת. הרישום לשני המוסדות הללו לכלל השכבות נפתח ב- 23.1.23.

במפגש הובהר כי מבחינת מינהל החינוך המטרה היא לפתוח כיתות בכל שכבות הגיל כדי לתת מענה לילדי השכונה, בשכונת מגוריהם, אולם כאמור החלטות סופיות לגבי פתיחת כיתות בשכבות השונות בבתי הספר הינה פונקציה של מספר התלמידים שיירשמו.

דגש משמעותי ניתן לאוכלוסיית החינוך המיוחד, הנחיות ברורות לגבי העברת מידע מסמכים לגבי הילדים. כל זאת כדי שהמערכת תוכל להתארגן למתן מענה גם לתלמידים אלו.

בנוסף, הוצגה בפני ההורים חוברת הנגשת המידע המקוונת הנמצאת באתר העירייה, ומספקת מידע מפורט לתושבים החדשים באשר להליך הרישום למוסדות החינוך לשנה הבאה.

בתום ההצגה ניתנה לתושבים אפשרות לשאול שאלות בתחום החינוך , שאלות עליהם קיבלו תשובות מפורטות ומסבירות על ידי ראש מינהל החינוך.

מידע על מוסדות חינוך לתושבי שכונת מורשת לקראת שנה"ל תשפ"ד

לצפייה במצגת שהוצגה במפגש לחצו כאן