מצמיחים לקיימות

15/02/2023 כ"ד שבט תשפ"ג

לאחרונה הגיעה לסיומה תוכנית סביבתית "השביל שלנו", שהתקיימה בשבעה גני ילדים בעיר, בהדרכת "צעד ירוק". התוכנית הינה ביוזמת חברת המועצה מחזיקת תיק איכות הסביבה, הילה בן אליעזר ובהובלת מחלקת איכות ותכנון סביבה ומינהל חינוך בעירייה.

זו השנה הראשונה בה מתקיימת התוכנית בגני הילדים, כחלק מתוכנית חינוכית עירונית רחבה "מצמיחים לקיימות", אשר מטרתה להשתלב בכל שכבות הגיל בגנים ובבתי הספר בשנים הקרובות, ובהתאם לקבלת תקציבים מהמשרד להגנת הסביבה. התוכנית שואפת להצמיח תלמידים, אשר יבססו הרגלי חיים המבטאים התנהלות אחראית למען הדורות הבאים, יחזקו את תחושת השייכות והזהות המקומית שלהם ויפתחו מוטיבציה ונכונות להתגייס למען הסביבה בעיר.

בתחילת השנה התקיים כנס גדול לכל הגננות בעיר במהלכו נחשפו ליוזמה ולתוכנית, יצאו להתנסויות בשטח עם מדריכי צעד ירוק. בנוסף, גם סייעות הגנים זכו לשלושה מפגשי למידה וטעימה.

במסגרת התוכנית שהתחילה כאמור בשבעה גני ילדים, יצאו הגננות לסיורי הכנה בגבעות הטבעיות, בגינות ופארקים הסמוכים לגנים ופגשו את העיר שלהם פוגשת את הטבע המקיף אותה.

כל גן יצר את השביל שלו בסביבתו הקרובה. השביל נהייה חלק ממרחב הלמידה של הילדים מחוץ לגן והם חוזרים אליו לעיתים קרובות, מכירים אותו ומגלים בו הזדמנויות לפליאה, סקרנות למידה חווייתית וחיבור רגשי לטבע ולסביבה.

כך בין היתר, נערכו טיולים מרגשים בגבעת התיתורה, גבעת הברפיליה וגינות ציבוריות המשקיפות אל הנוף. הגננות והצוותים גילו התלהבות רבה, אימצו בשמחה את התוכנית וגילו ביחד עם הילדים את ההזדמנות ללמידה משמעותית מחוץ לגן, בעיר שיש בה מפגש מיוחד עם טבע ומורשת עשירים ואנשיה מחויבים לשמור על ערכים אלה לצד פיתוח העיר.

ילדי הגנים חוקרים את הטבעילדי הגנים חוקרים את הטבע