"צעירים זוכרים"

20/04/2023 כ"ט ניסן תשפ"ג

לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה תתקיים לראשונה, תערוכה עירונית המציגה 60 צילומים של שורדי שואה, תושבי העיר מודיעין מכבים רעות וכן מבוגרים וילדים מדור שני, שלישי ורביעי לשואה, ברחבה המשותפת להיכל התרבות, המרכז הרב תחומי ורשת הספריות בעמק דותן 49.

הפרויקט המרגש נעשה על ידי תלמידי בית הספר הדמוקרטי, כחלק מהתוכנית "צעירים זוכרים" לשימור זיכרון השואה עם תלמידים מהעיר אמדן בגרמניה ובתמיכת הפרויקט הבינלאומי Inside out Project.

מטרת הפרויקט להעלות למודעות באמצעות צילום, את נושא שימור זיכרון השואה ואת חשיבות העברת האחריות על שימור הזיכרון לדורות הבאים, שכן מספרם של שורדי השואה הולך ופוחת משנה לשנה.

התערוכה מוצגת בשיתוף אגף תרבות ואירועים ומחלקת הנוער באגף חברה, נוער וצעירים, כחלק מאירועי זיכרון השואה בעיר והיא מונגשת לקהל הרחב החל מערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה ועד יום ראשון 23.4.23.

תערוכת צילום של שורדי השואהתערוכת צילום של שורדי השואה