כנס מודל האו''ם

08/02/2024 כ"ט שבט תשפ"ד

ביום ראשון 4.2.24 התקיים כנס מודל האו"ם לבתי הספר העל יסודיים, בהובלת בית הספר יחד. זו השנה ה-8 שבית הספר יחד עורך את הכנס היוקרתי לזכרו של גדי אייזקס.

אל הטקס מגיעים בתי ספר מכל הארץ. השנה, בגלל המלחמה, הוחלט לקיים את הכנס עם תלמידים מבתי ספר בעיר – מו"ר, עירוני ב', עירוני ג', עירוני ה', אמית בנים, הדמוקרטי וישיבת בני עקיבא לפיד.

עבור מרבית בתי הספר, הייתה זו השנה הראשונה בה הם התנסו בחוויית הלמידה והכנס, ועל כן, הגיעו מנהלת הכנס סאסי יונה והתלמידים החברים במזכירות הכנס מטעם בית הספר יחד, לכל בתי הספר המשתתפים על מנת לעבוד עם התלמידים ולהכין אותם היטב לאתגר.

הכנס התקיים בשפה האנגלית ובמסגרתו התלמידים מייצגים מדינות שונות בוועדות כדי לדון בבעיות גלובליות ולחפש להן פתרונות.

התלמידים נדרשים להשתמש במיומנויות דיבור מול קהל, הקשבה פעילה, כתיבה וקריאה וכמובן, ישנה עבודת מחקר רבה לקראת הכנס, בכדי להכיר את הנושא ואת המדינה ולבנות את הטיעונים המשכנעים לניהול משא ומתן ועוד.

הסוגיות שעמדו על הפרק השנה כללו דיונים על פירוק נשק גרעיני, פליטי אקלים, סכסוך נהר הנילוס, השכלה לילדות ונשים וקיצוניות אלימה. בכנס נשאו דברים בין היתר, ליסה אייזקס וכוכב אלקיים לוי, חברת קהילת יחד ויו"ר הוועדה לחקירת פשעי חמאס נגד נשים וילדים ב-7 באוקטובר. בסוף הכנס, חולקו פרסים לנציגים המצטיינים בוועדות.

המדינאים הצעיריםהמדינאים הצעירים