מאזור החנייה של כיכר השוטר, נחצה מעבר בגדר בקר, לאחר הליכה קצרה של כ-40 מטרים, נבחין מימיננו בסלע ענק עם ציור של לב אדום אליו, פנו לעברו דרך שביל עפר צר לאחר מספר דקות תבחינו בסימון שבילים ירוק מסומן על הסלעים שבדרך, לכו בעקבותיו, לאחר כ- 300 מ' הליכה - תגיעו לאתר העתיקות חורבת חדת, ניתן לראות את שרידי הכנסייה הביזנטית בעלת שברי עמודים בצורת חרוט וריבועים מפוזרים באתר.
במקום נחשפה בעבר רצפת פסיפס עם פסוק מיוחד מספר תהילים פרק מ"ב " כְּאַיָּל, תַּעֲרֹג עַל אֲפִיקֵי מָיִם - כֵּן נַפְשִׁי תַעֲרֹג אֵלֶיךָ אֱלֹהִים". את הפסיפס לא ניתן לראות כיום כי הוא מכוסה בעפר וקוצים . 40 מטר מזרחית לכנסייה, דרומית לשביל ההליכה, יש בור מים בעל אבן חוליה מרהיבה ואחד מעמודי הכנסייה.
נשוב על עקבותינו למפגש השביל הכחול-ירוק ונעלה לשביל הכחול, נמשיך בהליכה לאורכו. בחודשי החורף כל אזור השביל עטוף בפריחה אדומה, כשנגיע להתפצלות, נפנה ימינה וישר לאחריה נעלה לצד שמאל לכיוון הגבעות. שימו לב לצומת השבילים המסומנים כחול-שחור, לכו בעקבות הסימון הכחול לחורבת בארית.
באזור זה שכן כפר ערבי עד מלחמת העצמאות, הוא נכבש במבצע "דני" ב- 1948. באתר ניתן למצוא באר מים יחידה ומרשימה עם מים בתוכה שעל שמה קרוי האתר "בארית" - זוהי באר מים עמוקה מאוד כ-10 מטרים וקוטרה כ 3 מטרים והיא מחופה עם בטון.
הארכיאולוג קלרמון-גאנו סקר את האזור בשנת 1874 ואת משקופי האבן העתיקים וצלבי חרוטים שעליהם. והעריך אותם כשייכים לתקופה הביזנטית, יתכן והם נלקחו ע"י שודדי עתיקות ברבות השנים.
אם תגיעו בחורף תחזו בפריחת עצי השקד הפזורים כאן. אחד הסממנים להתיישבות קדומה במקום הם בורות המים הרבים שנמצאו כאן והמערות הקטנות שניתן להיכנס אליהן. בהמשך הדרך שוב נגיע להתפצלות השבילים כחול-שחור. השביל עם הסימון השחור בנקודה הוא קיצור לאוכף בין גבעת בארית וגבעת קנובה, מתאים למי שזמנו קצר.
עלו עם הסימון הכחול לעבר ראש הגבעה. מנקודה זו יש תצפית מהממת על הרי בנימין והרי ירושלים במזרח. רמאללה, גדר ההפרדה, מבוא- חורון, המאגר במבוא חורון הסמוך לפארק קנדה, מעלה החמישה ונווה אילן. לא הרחק לכיוון צפון תראו את האנטנה שבגבעה 312 - זוהי הגבעה הגבוהה ביותר סביב מודיעין מכבים רעות ובצפון-מערב מודיעין מכבים רעות. מערבה - כרמי יוסף.
פנו ימינה לכיוון מערב ודרום, בולט במראהו - גשר הרכבת האימתני בגודלו המגיע עד לירושלים באזור עמק איילון, בנקודה זו ניתן להבחין בבירור בגת עתיקה. מהגת נגיע שוב לצומת השבילים המסומנים כחול- שחור , הסמוכים לבור מים עם שוקת. המשיכו ללכת בתוואי המסלול השחור על גבו של רכס הגבעות אליו העפלתם בגבורה, ( אם תרצו להרחיק לכת המשיכו עם השביל הכחול המגיע לצידם השני של הגבעות בכיוון מזרח, זהו שביל החוצה את דרך הפטרולים הישנה ומסתיים לצד מבוא חורון).
המשיכו ללכת שימו לב לשרידי קבורה קדומים ולעץ אורן נמוך קומה ולידו ברושים בולטים וגבוהים, זהו אתר העתיקות חורבת קנובה. משמעות בתרגום מערבית הוא "חורבת הכרובית" בשל מבנה המקום , עצרו לתצפית נוף מערבה על: גוש דן, היישוב גזר, לטרון, עמק איילון, שעלבים וגבעת שר.
חורבת קנובה ובארית הם כמו כתר על ראשן של הגבעות הדרומיות, מכאן לאחר שלמעשה השלמנו את המסלול המלא נשוב לצומת השבילים הראשונה המסומנים בכחול-שחור. נעלה על שביל הכחול בחזרה. (אם השארתם רכב בחנייה הסמוכה לכיכר מנחם בגין אז עליכם לפנות ימינה לעבר שביל שלצדו עמק גדול).