בית ספר רעים

07/03/2022 ד' אדר ב תשפ"ב

תלמידי שכבת ה' בבית ספר רעים מאמצים את בית הכנסת החשמונאי העתיק ואת גבעת שר. התוכנית פועלת עם פרויקט מדריכים צעירים הייחודית של בית הספר בו תלמידי כיתות ה' מדריכים את ילדי הכיתות הנמוכות לשמירה וטיפוח אתר בית הכנסת החשמונאי העתיק.

השנה תלמידים בהדרכת מנחה חווה ואדם חוו וחקרו את האתר בעצמם, את טבע, הגיאולוגיה, היסטוריה של אתר זה בעל חשיבות בעיר ובארץ.

במהלך מפגשים אלה שיחקנו חקרנו ולמדנו אודות החי, הצומח וההיסטוריה הייחודית של המקום, במפגשים לאחר מכן הילדים בנו ימי הדרכה יצירתיים להפליא, הכוללים חקר, משחקים שהם ממציאים, והצגות, והחלו להדריך את כלל כיתות בית הספר בימי פעילות מרתקים.

לחלק מהכיתות אלה הימים הראשונים בהם הם יוצאים לפעילות חוץ בטבע, והשמחה רבה. ניתן היה לראות כיצד יכולות ההדרכה של הילדים, היצירתיות, היוזמה, היכולת לעמוד מול קהל וההעמקה שלהם בהיכרות עם האתר וביכולת להבין את ייחודיותו ולהסבירה הלאה הולכות ומתעצמות.

המדריכים הצעירים נהדרים והילדים בכיתות הנמוכות יותר נהנים מאד ומחכים גם הם כבר להדריך בשנים הבאות. מרגש מאד.

בית ספר רעיםבית ספר רעים