לקראת הקיץ: מצלמות בפארקים בעיר

21/06/2012 א' תמוז תשע"ב

במסגרת תוכנית עיר ללא אלימות וחופשת הקיץ הקרבה פועלות נכון להיום בעיר מצלמות אבטחה בארבעה מוקדים עיקריים. המצלמות משדרות ומקליטות 24 שעות ביממה למוקד העירוני בבניין העירייה, שם נעזרים ומשתמשים בהן בעת הצורך ובאירועים חריגים.

המתחם המצולם ביותר הוא פארק ענבה שם נמצאות ארבע מצלמות שונות המפקחות על הנעשה בפארק ובעיקר בשעות הלילה נגד מקרים של ונדליזם לרכוש ציבורי. המוקד השני הוא חניית פארק המים ברעות ורחבת הדשא הסמוכה לו המתועדים ומצולמים גם הם בארבע מצלמות אבטחה שונות.

שתי מצלמות נוספות מותקנות במעלה מו"ר, בסמוך לספינת הפיראטים הוותיקה ושתי מצלמות אחרות במתחם המרכז המסחרי "קאנטרי סנטר" וסביבתו בעמק החולה.

מצלמות2

נציין כי מיקומי המצלמות נקבעו ע"פ ניסיון עבר וכמות תלונות ומקרים של ונדליזם ומוקדי רעש, כאשר בעת הצורך ניתן לשנות את מיקומי המצלמות ולהעבירן למוקדים אחרים.

המשרד לביטחון פנים בחר חברה המתקינה מצלמות אבטחה במסגרת התוכנית לרשויות רבות בארץ, ועד סוף שנת 2012 צפויים להיכנס לרשת המצלמות בין 8-10 אתרים נוספים ברחבי העיר.

בנוסף למצלמות בפארקים, ישנם היום שישה בתי ספר המרושתים במצלמות אבטחה המשדרות למוקד העירייה בעיקר בשעות הלילה, כאשר יש כוונה להתקין מצלמות בבתי ספר נוספים.