חזקות ביחד

11/05/2021 כ"ט אייר תשפ"א

במסגרת תוכנית מניעה של הרשות לביטחון קהילתי באגף חברה נוער וצעירים ובשיתוף פעולה עם בתי הספר היסודיים והנהגת הורים עירונית, יוצאת לדרך תוכנית "חזקות ביחד".

הרעיון מאחורי התוכנית נובע מההבנה כי תופעת האלימות בילדים ובני נוער היא תופעה רחבה אשר דורשת טיפול משמעותי. מחקרים מצביעים על כך שמחצית מהילדים במדינת ישראל סובלים מאלימות או פגיעה כלשהי – התעללות רגשית, פיזית, מילולית או מינית.
לנתונים קשים אלה מתווספת גם מציאות של סביבה חברתית רגישה ומבלבלת, התגברות כוחן של הרשתות החברתיות, השינויים הביולוגים והפסיכולוגיים שמתרחשים כחלק מהליך ההתבגרות וכמובן תקופת הקורונה.

כחלק מפתרון הבעיה, נולדה התוכנית ללימוד הגנה עצמית לאימהות ובנותיהן, אשר מעניקה לנערות כלים להתמודדות עם אתגרים המאפיינים את גיל ההתבגרות, תוך שילוב תכנים לחיזוק והעצמה אישית וכלים פרקטיים להתמודדות עם אלימות וחציית גבולות. הסדנא מתנהלת בקבוצה של אימהות ובנות ומאפשרת שיח פתוח, שיתוף, הקשבה וחיזוק הקשר.

התוכנית תועבר ע"י עמותת "אל הלב", עמותה אשר פועלת למניעת אלימות מינית, רגשית ופיזית והעצמת ילדים ובני נוער באמצעות תכניות חינוכיות של הגנה עצמית ואומניות לחימה מעצימות, המקנות כלים להעלאת הביטחון, לגילוי החוסן האישי, למימוש חופש הבחירה, לניהול עימותים ולהתמודדות עם מגוון מצבי סיכון.

התוכנית "חזקות ביחד" כוללת שלושה מפגשים, בני שעתיים אקדמיות, מיועדת לבנות בכיתה ו' ומתאימה ל – 15 זוגות של אם ובת, ותתקיים בבתי הספר היסודיים: אופק, רעים, אלונים, גוונים, אסיף והיובל.

שמעון גואטה, מחזיק תיק ביטחון קהילתי: "אחת החובות שאני שמתי לעצמי בתפקידי הוא מיגור תופעת האלימות כנגד ילדות וילדים, בנות ובני הנוער. פרויקט חזקות ביחד הינו פרויקט חשוב במעלה, שנועד הן להעצמה הנשית לאם ולבת יחד לרבות מתן כלים להתמודדות ולהתגוננות מתפני תקיפה. אני קורא לכל מי שיודעת על אלימות הנעשות כלפיה או כלפי מישהי אחרת, חייב להודיע על כך ללא דיחוי למשטרה או לאגף לשירותים חברתיים."

תכנית חזקות ביחד אימהות ובנותתכנית חזקות ביחד אימהות ובנות


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד